Mohebi S, Yarahmadi R, Ebrahimi H. Development of Smart Software for the Selection and Design of Local Ventilation Systems based on the Visual Basic Programming Language. johe 2022; 8 (4) : 5
URL:
http://johe.umsha.ac.ir/article-1-759-fa.html
محبی شهاب، یاراحمدی رسول، ابراهیمی حسین. توسعه نرمافزاری هوشمند برای انتخاب و طراحی سیستمهای تهویه موضعی مبتنی بر زبان برنامهنویسی ویژوال بیسیک. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (4) :40-48
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-759-fa.html
1- گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، shahabmt@yahoo.com
2- گروه مهندسی بهداشت حرفهای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده: (2445 مشاهده)
سابقه و هدف: هوای آلوده موجود در محیطهای صنعتی اثرات مخربی را روی شاغلان این صنایع میگذارد. ازجمله این اثرات آسم شغلی و بیماریهای مزمن انسدادی ریوی است که هزینههای مستقیم و غیرمستقیم زیادی به جامعه وارد میکند. سیستمهای تهویه موضعی راهکاری مناسب برای حذف آلودگیهای تولیدشده در محیطهای کاری است. هدف مطالعه حاضر ارائه نرمافزاری هوشمند برای انتخاب و طراحی سیستمهای تهویه موضعی است.
مواد و روشها: پژوهش حاضر در دو مرحله طراحی و اجرا شد. در مرحله اول یک نرمافزار هوشمند که توانایی انتخاب و طراحی مناسبترین سیستم تهویه موضعی برای فرایند تولید آلاینده را داشته باشد، با استفاده از زبان برنامهنویسی ویژوال بیسیک 6 تهیه شد. در گام دوم بهمنظور اعتبار سنجی کارایی نرمافزار، نتایج بهدستآمده از برنامه با مثالهای موجود در مراجع مقایسه شد. بهمنظور تحلیل آماری از نرمافزار SPSS نسخه 22 و برای بررسی میزان توافق بین نتایج از نمودار بلند-آلتمن استفاده شد.
یافتهها: در بین متغیرها، بیشترین اختلاف مربوط به افت فشار استاتیک کانال با 5 درصد اختلاف و کمترین اختلاف مربوط به اندازه قطرهای محاسبهشده بود که در این مورد اختلافی مشاهده نشد. نتایج نمودار بلند-آلتمن نشان داد انحراف معیار نتایج نرمافزار طراحیشده در این پژوهش در محاسبات 28 شاخه از سیستمهای تهویه طراحیشده برای فشار استاتیک، فشار سرعت و فشار کل در محدوده ±2SD است.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه نرمافزار ارائهشده در این پژوهش خطای کمتر از 5 درصد دارد، میتوان از آن بهعنوان ابزاری مناسب و قابل اعتماد برای طراحی سیستمهای تهویه مکنده موضعی بهره گرفت.
شمارهی مقاله: 5
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
عوامل شیمیایی