دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohebi S, Yarahmadi R, Ebrahimi H. Development of Smart Software for the Selection and Design of Local Ventilation Systems based on the Visual Basic Programming Language. johe 2022; 8 (4) : 5
محبی شهاب، یاراحمدی رسول، ابراهیمی حسین. توسعه نرم‌افزاری هوشمند برای انتخاب و طراحی سیستم‌های تهویه موضعی مبتنی بر زبان برنامه‌نویسی ویژوال بیسیک. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (4) :40-48

1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، shahabmt@yahoo.com
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
 سابقه و هدف: هوای آلوده موجود در محیط‌های صنعتی اثرات مخربی را روی شاغلان این صنایع می‌گذارد. ازجمله این اثرات آسم شغلی و بیماری‌های مزمن انسدادی ریوی است که هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم زیادی به جامعه وارد می‌کند. سیستم‌های تهویه موضعی راهکاری مناسب برای حذف آلودگی‌های تولیدشده در محیط‌های کاری است. هدف مطالعه حاضر ارائه نرم‌افزاری هوشمند برای انتخاب و طراحی سیستم‌های تهویه موضعی است.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر در دو مرحله طراحی و اجرا شد. در مرحله اول یک نرم‌افزار هوشمند که توانایی انتخاب و طراحی مناسب‌ترین سیستم تهویه موضعی برای فرایند تولید آلاینده را داشته باشد، با استفاده از زبان ‌برنامه‌نویسی ویژوال بیسیک 6 تهیه شد. در گام دوم به‌منظور اعتبار سنجی کارایی نرم‌افزار، نتایج به‌دست‌آمده از برنامه با مثال‌های موجود در مراجع مقایسه شد. به‌منظور تحلیل آماری از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و برای بررسی میزان توافق بین نتایج از نمودار بلند-آلتمن استفاده شد.
یافته‌ها: در بین متغیرها، بیشترین اختلاف مربوط به افت فشار استاتیک کانال با 5 درصد اختلاف و کمترین اختلاف مربوط به اندازه قطر‌های محاسبه‌شده بود که در این مورد اختلافی مشاهده نشد. نتایج نمودار بلند-آلتمن نشان داد انحراف معیار نتایج نرم‌افزار طراحی‌شده در این پژوهش در محاسبات 28 شاخه از سیستم‌های تهویه طراحی‌شده برای فشار استاتیک، فشار سرعت و فشار کل در محدوده
±2SD  است.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه نرم‌افزار ارائه‌شده در این پژوهش خطای کمتر از 5 درصد دارد، می‌توان از آن به‌عنوان ابزاری مناسب و قابل اعتماد برای طراحی سیستم‌های تهویه مکنده موضعی بهره گرفت.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی