دوره 4 ،شماره 3                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golmohammadi R, Moazaz F, Aliabadi M. The noise control prioritizing index in a tire manufacturing company. johe. 2017; 4 (3)
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-309-fa.html
گلمحمدی رستم، معزز فروغ، علی آبادی محسن. شاخص اولویت بندی کنترل صدا (NCPI) در یک شرکت تایرسازی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (3)

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-309-fa.html


دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. ، moazazforugh@gmail.com
چکیده:   (116 مشاهده)
مقدمه: کنترل آلودگی صدا در محیطهای بسته صنعتی اغلب مواجهه با محدودیتهای اجرایی و تامین منابع مالی است. اولویت­بندی علمی یکی از راهکارهای مهم برای مدیریت کنترل صدا در این اماکن می‌باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین شاخص اولویت­بندی کنترل آلودگی صدای واحدهای خط تولید یک شرکت تایر­سازی بوده است.
روش بررسی: ارزیابی محیطی صدا به منظور تعیین توزیع تراز فشار صوت براساس استاندارد ISO 9612 در واحدهای تولیدی شرکت انجام شد. شاخصی با استفاده از 3 ­پارامتر تعداد افراد در معرض­، زمان مواجهه و فاکتور وزنی متناظر با تراز فشار صوت تعریف و فرمول محاسباتی برای آن شاخص تدوین گردید. توزیع تراز فشار صوت در واحد با اولویت اول کنترل صدا با استفاده از نرم افزار Surfer V.10 ترسیم گردید.
یافته ها: براساس نتایج اندازه­گیری محیطی 9/22 % ایستگاههای اندازه­گیری شده در ناحیه خطر و 1/77 %  ناحیه احتیاط را شامل شده و هیچ محدوده ایمنی ثبت نگردید. محدوده تراز فشار صوت در واحدهای مورد بررسی dB(A) 7/104-9/69 بود. از بین 11 واحد مورد بررسی، واحد پخت با 20 نفر شاغل، بالاترین شاخص اولویت کنترل صدا (369/1­) را به خود اختصاص داد.

نتیجه گیری: نتایج این تحقیق با استفاده از شاخص NCPI نشان داد که با استفاده از روش تلفیقی پارامترهای تأثیر­گذار در آلودگی صدا می­توان روش مطمئنی را برای اولویت­بندی کنترل صدا در واحدهای مختلف یک مجموعه صنعتی ارائه نمود. نتایج این شاخص می­تواند برای سایر مجموعه‌های صنعتی مشابه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
     
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb