دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Golmohammadi R, Moazaz F, Aliabadi M. The noise control prioritizing index in a tire manufacturing company. johe 2017; 4 (3) :41-48
گلمحمدی رستم، معزز فروغ، علی آبادی محسن. شاخص اولویت بندی کنترل صدا (NCPI) در یک شرکت تایرسازی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (3) :41-48

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. ، moazazforugh@gmail.com
مقدمه: کنترل آلودگی صدا در محیطهای بسته صنعتی اغلب مواجهه با محدودیتهای اجرایی و تامین منابع مالی است. اولویت­بندی علمی یکی از راهکارهای مهم برای مدیریت کنترل صدا در این اماکن می‌باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین شاخص اولویت­ بندی کنترل آلودگی صدای واحدهای خط تولید یک شرکت تایر­سازی بوده است.
روش کار: ارزیابی محیطی صدا به منظور تعیین توزیع تراز فشار صوت براساس استاندارد ISO 9612 در واحدهای تولیدی شرکت انجام شد. شاخصی با استفاده از 3 ­پارامتر تعداد افراد در معرض­، زمان مواجهه و فاکتور وزنی متناظر با تراز فشار صوت تعریف و فرمول محاسباتی برای آن شاخص تدوین گردید. توزیع تراز فشار صوت در واحد با اولویت اول کنترل صدا با استفاده از نرم افزار Surfer V.10 ترسیم گردید.
یافته ها: براساس نتایج اندازه­ گیری محیطی 9/22 % ایستگاه های اندازه ­گیری شده در ناحیه خطر و 1/77 %  ناحیه احتیاط را شامل شده و هیچ محدوده ایمنی ثبت نگردید. محدوده تراز فشار صوت در واحدهای مورد بررسی dB(A) 7/104-9/69 بود. از بین 11 واحد مورد بررسی، واحد پخت با 20 نفر شاغل، بالاترین شاخص اولویت کنترل صدا (369/1­) را به خود اختصاص داد.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق با استفاده از شاخص NCPI نشان داد که با استفاده از روش تلفیقی پارامترهای تأثیر­گذار در آلودگی صدا می­ توان روش مطمئنی را برای اولویت­ بندی کنترل صدا در واحدهای مختلف یک مجموعه صنعتی ارائه نمود. نتایج این شاخص می­تواند برای سایر مجموعه‌های صنعتی مشابه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1113 kb]   (2000 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی