دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 23-16 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadfam I, Gholamizadeh K. Assessment of Security Risks by FEMA and Fuzzy FEMA Methods, A Case Study: Combined Cycle Power Plant. johe 2021; 8 (2) :16-23
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-625-fa.html
محمدفام ایرج، غلامی زاده کامران. ارزیابی و مقایسه ریسک‌های امنیتی به دو روش FEMA و FEMA فازی مطالعه موردی: نیروگاه سیکل ترکیبی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (2) :16-23

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-625-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، مرکز تحقیقات بهداشت و ایمنی شغلی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، مرکز تحقیقات بهداشت و ایمنی شغلی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، ka.gholamizadeh@edu.umsha.ac.ir
چکیده:   (3563 مشاهده)
سابقه و هدف: در جهان امروز به دلایل مختلف در بسیاری از سازمان‌ها حوادث ناشی از تخلفات عمدی رخ می‌دهد. یکی از اهداف این حوادث، ایجاد ضربه به پایه‌های صنعتی کشورهاست. برای به حداقل رساندن ریسک این‌گونه تهدیدات، طراحی و پیاده‌سازی برنامه‌های شناسایی و ارزیابی ریسک مربوط به این‌گونه تهدیدات ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی ریسک مربوط به تهدیدات آگاهانه به دو روش پیشنهادی آژانس مدیریت شرایط اضطراری و حالت فازی‌شده آن و مقایسه نتایج حاصل از دو روش مذکور است.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه برای شناسایی و ارزیابی خطرات تروریستی در یک نیروگاه سیکل ترکیبی در جنوب ایران از روش پیشنهادی آژانس مدیریت شرایط اضطراری و حالت فازی‌شده آن استفاده شد. شناسایی خطرات با استفاده از چک‌لیست اختصاصی FMEA انجام شد. ارزشیابی خطرات از طریق مشاهده میدانی، بررسی اسناد و نظر خبرگان انجام شد. برای اولویت‌بندی و انتخاب رویکرد بهینه از روش TOPSIS استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج: بر اساس نتایج ، اگرچه روش FEMA فازی به زمان بیشتری و همچنین هزینه اجرا و الزامات آموزشی بالاتری نیاز دارد ، اما این روش به دلیل دقت بالای نتایج ، برآورد دقیق تر سطوح ریسک را امکان پذیر می سازد و بنابراین واحدها را با دقت بیشتری اولویت بندی می کند. به همین دلیل، FEMA فازی به عنوان روش ارجح معرفی شد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد استفاده از رویکرد فازی به کاهش عدم قطعیت منجر می‌شود. این موضوع به افزایش کارایی و درنتیجه بهره‌وری سازمان‌ها می‌انجامد.
متن کامل [PDF 1106 kb]   (1249 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb