دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1402 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 306-295 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 112805
Ethics code: IR.GOUMS.REC.1401.407


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران ، alirezaheidari7@gmail.com
2- مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده:   (1424 مشاهده)
سابقه و هدف: بار کار ذهنی ادراک‌شده مجموعه‌ی عواملی است که بر فرایندهای ذهنی پردازش اطلاعات، تصمیم‌گیری و عکس‌العمل فرد در محیط کار تأثیر میگذارد. ایمنی بیمار به پیشگیری از آسیب‌های ناشی از خطاهای پزشکی که به‌علت اهمال در انجام وظیفه رخ می‌دهد، اطلاق می‌شود. مطالعه‌ی حاضر با هدف تعیین وضعیت بار کار ذهنی ادراک‌شده و رابطه‌ی آن با فرهنگ ایمنی بیمار در پرستاران انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه‌ی توصیفی‌تحلیلی از نوع مقطعی است که درباره‌ی پرستاران بیمارستان‌های آموزشی شهید صیاد شیرازی و 5 آذر شهرستان گرگان در سال 1401 انجام شد. 280 نفر از پرستاران در مطالعه شرکت کردند. پس از نمونه‌گیری به روش طبقه‌ای تصادفی و اخذ کد اخلاق، داده‌ها به‌وسیله‌ی پرسش‌نامه‌های بار کار ذهنی ادراک‌شده و فرهنگ ایمنی بیمار جمع‌آوری شد و با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی در نرم‌افزار SPSS-24 تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار سنی پرستاران 9.2 ±34.9 سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره‌ی بار کار ذهنی ادراک‌شده 14.74 ± 73.80 بود. نمره‌ی کلی فرهنگ ایمنی بیمار 0.26±3.30 به دست آمد. بین بار کار ذهنی ادراک‌شده و فرهنگ ایمنی بیمار ارتباط معناداری مشاهده نشد (0.204 = P).
نتیجه‌گیری: نمره‌ی بار کار ذهنی ادراک‌شده در حد بالا و وضعیت فرهنگ ایمنی در سطح متوسط بود. لزوم توجه مدیران پرستاری برای برنامه‌ریزی و سیاستگذاری به‌منظور کاهش بار کاری پرستاران کاملاً ضروری به نظر می‌رسد و می‌تواند به بهبود وضعیت فرهنگ ایمنی منجر شود.
شماره‌ی مقاله: 6
متن کامل [PDF 988 kb]   (302 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.