Research code: 1301
Ethics code: IR.MEDILAM.REC.1399.301

1- علوم پزشکی ایلام
2- علوم پزشکی ایلام ، ssoury93@gmail.com
سابقه و هدف: یکی از عوامل مهم موفقیت دانشجویان، نگرش مثبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی می باشد. مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار علمی است که در زمینه سلامت کارکنان و ایمنی محیط کار فعالیت می کند. لذا شناخت عوامل مؤثر بر نگرش دانشجویان رشته ی مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار بسیار ضروری است .
مواد و روش ها: در این بررسی که از نوع توصیفی تحلیلی می باشد تعداد 62 نفر از دانشجویان رشته مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال تحصیلی 400-401 مورد بررسی قرار گرفتند. روش گردآوری داده ها، استفاده از پرسشنامه دانشگاه مینه سوتای آمریکا، حاوی 17 سؤال با مقیاس طیف لیکرت بود و داده ها با استفاده از نرم افزار  spss مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: از 66 پرسشنامه، میانگین و انحراف معیار نمره نگرش نسبت به رشته تحصیلی  (25/4 ± 97/28) و میانگین و انحراف معیار نمره نگرش نسبت به آینده شغلی (7/4 ±8/24) محاسبه گردید.که با در نظر گرفتن  نمره 22 و 19 به عنوان میانگین نمره نگرش به رشته تحصیلی و آینده شغلی، نمره های بدست آمده بیشتر از نمره قابل قبول است.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر بیانگر نگرش مثبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی است تناسب ظرفیت پذیرش دانشجو با نیاز بازار کار، آشنایی دانش آموزان با رشته های دانشگاهی قبل از کنکور سراسری، ارائه مشاوره و حمایت از دانشجویان در توجیه رشته و محیط کار و ارتباط بهتر صنعت و دانشگاه باعث بهبود نگرش دانشجویان خواهد شد.