دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 166-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.MUK.REC.1395/408
Ethics code: IR.MUK.REC.1395/408


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abedi K. A Review of Portable Air Cleaner Devices: Purification Processes, Performance Standards, and Effectiveness in Controlling Indoor Air Pollutants. johe 2023; 10 (3) : 2
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-871-fa.html
عابدی کمال الدین. مروری بر ‌دستگاه‌های قابل‌حمل تصفیه هوا: فرآیندهای تصفیه، استانداردهای عملکرد، اثربخشی در کنترل آلاینده‌های هوای محیط‌های داخلی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1402; 10 (3) :156-166

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-871-fa.html


پژوهشکده توسعه سلامت، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، kamal.abedi@gmail.com
چکیده:   (834 مشاهده)
سابقه و هدف: آلودگی‌های هوای داخل ساختمان‌ها در میان پنج ریسک مهم سلامت محیط زیست قراردارند. در سال‌های اخیر، نگرانی‌ها در ارتباط با هوای داخل ساختمان‌ها افزایش یافته است. در این مطالعه، به بررسی مطالعات انجام شده در حوزه تصفیه‌کننده‌های قابل حمل هوا پرداخته شده است.
مواد و روش‌‌ها: پس از تعیین کلمات کلیدی و انجام جستجوهای جامع در پایگاه‌های اینترنتی با درنظرگرفتن معیار ورود و خروج، بررسی‌های کاملی به منظور دریافت آخرین یافته‌ها و روندکلی مطالعات انجام گرفت.
یافته‌ها: ‌دستگاه‌های قابل حمل تصفیه هوا تنوع بسیار زیادی دارند و براساس نوع فناوری مورداستفاده تقسیم‌بندی می‌شوند. استانداردهای زیادی برای ارزیابی عملکرد این ‌دستگاه‌ها در کشورهای مختلف، توسعه یافته است، اما هیچ‌کدام همه جنبه‌های عملکردی را دربر نمی‌گیرند. اثربخشی حذف VOCs توسط این ‌دستگاه‌ها باتوجه به نوع فناوری و سایر فاکتورهای اثرگذار، بین 20 تا 80 درصد و اثربخشی ‌آن‌ها در حذف ذرات معلق به طور میانگین بین 70 تا 95 درصد بوده است. هم‌چنین، کارایی این ‌دستگاه‌ها در کنترل کووید-19 در مواردی که فیلتر شبه هپا با گرید 13 و بالاتر استفاده شده است، بالای 80 درصد گزارش شده است.
نتیجه‌گیری: دستگاه‌های مجهز به فیلتراسیون هپا در کنترل ذرات معلق محیط‌های داخلی بسیار موثر تشخیص داده شده ‌است. استفاده از ‌دستگاه‌های مجهز به فناوری‌های UVGI، پلاسما و ازن، به دلیل تولید محصولات فرعی خطرناک باید بسیار با احتیاط همراه باشد. 
 
شماره‌ی مقاله: 2
متن کامل [PDF 913 kb]   (268 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb