Research code: A-10-901-2
Ethics code: A-10-901-2
1- دانشگاه ایران
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه شهید بهشتی ، naserpour2011@gmail.com
چکیده: (112 مشاهده)
سابقه و هدف: افراد به واسطه شغل و محل زندگی دائماً در حال شنیدن صداهای مختلف هستند که می تواند روی عملکرد افراد تاثیر نامطلوب گذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر صدای ترافیک بر مقدار نشانگرهای زیستی کورتیزول و آلفا آمیلاز بزاقی انجام گرفت.
مواد و روش ها: این یک مطالعه تحلیلی و مداخله ای بوده و آزمودنی ها مردان در محدوده سنی 18 تا 35 سال بودند که توسط دستگاه شبیه ساز رانندگی در آزمایشگاه یک ساعت رانندگی انجام می دادند. آزمایش ها در دو شرایط صدای زمینه (35 دسی بل) و پخش صدای ترافیک با تراز dBA 75 انجام شد. قبل و بعد از رانندگی نمونه های بزاق جمع آوری شد. به وسیله کیت های کورتیزول و آلفا آمیلاز بزاقی و به روش الایزا نمونه ها مورد آنالیز قرار گرفتند. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Wilcoxon استفاده شد.
یافته ها: غلظت هر دو نشانگر زیستی، در شرایط صدای زمینه بعد از رانندگی بیشتر از قبل از آن بود که البته این افزایش معنی دار نبود (05/0 p-value>). در شرایط مواجهه با صدای ترافیک با تراز 75 دسی بل A غلظت هر دو نشانگر زیستی پس از رانندگی به صورت معنی داری بیشتر از قبل از رانندگی بود (05/0 p-value<).
نتیجه گیری: مواجهه با صدای ترافیک در حین انجام فعالیت رانندگی قادر است غلظت نشانگرهای زیستی آلفا آمیلاز و کورتیزول بزاقی را افزایش دهد.
شمارهی مقاله: 1
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
عوامل فیزیکی