1- 0000-0002-- ، soltanzadeh.ahmad@gmail.com
چکیده: (68 مشاهده)
مقدمه: ارزیابی عملکرد ایمنی در یک محیط شغلی یکی از مهمترین گامها در استقرار یک شرایط ایمنی بهینه در یک سازمان میباشد. این مطالعه با هدف ارزیابی عملکرد ایمنی در یک صنعت غذایی طراحی و انجام شده است.
روش: این مطالعه مقطعی در یک صنعت غذایی بزرگ و در سال 1400 انجام شده است. حجم نمونه در این مطالعه با استفاده از فرمول کوکران با دقت 05/0 برابر با 231 نفر محاسبه گردید. متغیرهای مورد مطالعه شامل دو گروه شاخصهای عملکردی کنشی (آموزش ایمنی، ارزیابی و کنترل ریسک) و واکنشی (نوع بروز حوادث، شرایط و اعمال ناایمن) و همچنین شاخص نهایی عملکرد ایمنی بود. محدوده عددی این شاخص 2/0 تا 5 بود.
یافتهها: شاخص عملکرد ایمنی نهایی در این صنعت غذایی برابر با 76/1 ارزیابی گردید. نتایج نشان داد میزان شش گروه شاخص عملکرد ایمنی در این صنعت به ترتیب ارزیابی ریسک (01/4)، کنترل ریسک (93/3)، آموزش ایمنی (85/3)، نوع بروز حوادث (47/2)، اعمال ناایمن و (17/2)، شرایط ناایمن (05/2) برآورد شد. بعلاوه، از بین 32 شاخص مورد ارزیابی ، کمترین و بیشترین شاخص به ترتیب مربوط به تجهیزات ناایمن (13/0) و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (09/2) بود.
نتیجهگیری: یافتههای مطالعه بیانگر این بود که میزان عملکرد ایمنی در این صنعت غذایی اگر چه نامطلوب نمیباشد، اما برای رسیدن به یک شاخص عملکرد ایمنی مطلوب بایستی در راستای شش گروه شاخصهای مورد ارزیابی و 32 شاخص مورد سنجش، اقدمات کاربردی و سودمند طراحی و اجرا گردد.
شمارهی مقاله: 2
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی