گروه مدیریت، واحد لامرد، دانشگاه آزاد اسلامی، فارس، ایران ، javad.khalili@gmail.com
چکیده: (1716 مشاهده)
سابقه و هدف: جوّ ایمنی شامل ادراکات و احساسات مشترک کارکنان درباره سیاستها و روشها و نیز اهمیت ایمنی در محیط کار است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر جوّ ایمنی بر تعهد سازمانی کارکنان با میانجیگری اخلاق سازمانی در یک شرکت پالایش گاز انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی و توصیفی-تحلیلی در سال 1399 انجام شد. نمونه مطالعه شامل 220 نفر از کارکنان پالایشگاه گاز پارسیان بودند که با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار مطالعه شامل سه پرسشنامه استاندارد جوّ ایمنی هایویک و همکاران (2009)، تعهد سازمانی مودای و همکاران (1979) و اخلاق سازمانی لوزیر (1993) بود. دادهها با استفاده از نرمافزار PLS تحلیل شد. پایایی ترکیبی سازهها بیشتر از 0.78 و آلفای کرونباخ 0.79 بهدست آمد. مقدار روایی همگرایی متغیرها بیشتر از 57 درصد بود.
یافتهها: یافتهها نشان داد بیشتر افراد مطالعهشده میانگین سنی 41 تا 50 سال، سابقه کاری 15 سال و تحصیلات کارشناسی داشتند. ضریب مسیر بین متغیر جوّ ایمنی با تعهد سازمانی 0.79، متغیر جوّ ایمنی با اخلاق سازمانی 0.82 و متغیر اخلاق سازمانی با تعهد سازمانی 0.88 بهدست آمد. بنابراین، جوّ ایمنی با تعهد سازمانی کارکنان، تعهد سازمانی با اخلاق سازمانی کارکنان و جوّ ایمنی با اخلاق سازمانی کارکنان رابطه مثبت و معنیداری داشت (0.05>P).
نتیجهگیری: نتایج بیانگر این بود که جوّ ایمنی به میزان 79 درصد از تعهد سازمانی و 82 درصد از اخلاق سازمانی را تبیین میکند. همچنین اخلاق سازمانی 88 درصد از تعهد سازمانی را تبیین میکند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی