دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 62-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajabi F, Mokarami H, Jahangiri M. Investigation of Safety Performance of the Workers and the Effective Demographic Charactristics in a Gas Refinery. johe 2019; 6 (1) :52-62
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-473-fa.html
رجبی فاضل، مکرمی حمیدرضا، جهانگیری مهدی. بررسی عملکرد ایمنی کارکنان و عوامل جمعیت‌شناختی اثرگذار بر آن در یک پالایشگاه گازی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1398; 6 (1) :52-62

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-473-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، jahangiri_m@sums.ac.ir
چکیده:   (4445 مشاهده)
 سابقه و هدف: با وجود پیشرفت‌های حاصل‌شده در زمینه‌ ایمنی شغلی، هنوز حوادث شغلی بسیاری در محیط‌های کاری اتفاق می‌افتند که بیشتر آن‌ها از عملکرد ایمنی ضعیف کارگران ناشی می‌شوند. شناخت عوامل اثرگذار بر عملکرد ایمنی، راهنمای مناسبی برای برنامه‌ریزی پیشگیری از حوادث شغلی خواهد بود. در این راستا، مطالعه‌ حاضر با هدف سنجش و تعیین عوامل جمعیت‌شناختی اثرگذار بر عملکرد ایمنی کارکنان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر در ارتباط با 487 نفر از کارکنان یک پالایشگاه گازی در سال 1397 انجام شد. به‌منظور سنجش عملکرد ایمنی از نسخه‌ فارسی پرسشنامه Neal و Griffin بهره گرفته شد و برای سنجش ویژگی‌های جمعیت‌شناختی از پرسشنامه‌ پژوهشگرساخته استفاده گردید. علاوه‌براین به‌منظور اطمینان از روایی و پایایی پرسشنامه عملکرد ایمنی، ابتدا ویژگی‌های روان‌سنجی پرسشنامه سنجیده شد و در ادامه، ارتباط بین ویژگی‌های جمعیت‌شناختی و عملکرد ایمنی با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تی مستقل با استفاده از نرم‌افزار SPSS 23 مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج اولیه مطالعه نشان دادند که پرسشنامه‌ عملکرد ایمنی مورد استفاده از روایی و پایایی لازم برای انجام مطالعه برخوردار است. نتایج کلی نیز حاکی از آن بودند که عملکرد ایمنی کارکنان وضعیت مطلوبی دارد. شایان ذکر است که از بین ویژگی‌های جمعیت‌شناختی مورد بررسی، سن و تجربه ‌کاری ارتباط معناداری با عملکرد ایمنی داشتند (05/0P<)؛ بدین‌معنا که افراد جوان و کم تجربه، عملکرد ایمنی ضعیف‌تری داشتند.
نتیجه‌گیری: با توجه به عملکرد ایمنی ضعیف‌تر کارکنان جوان و کم‌تجربه و کارگران مسن و با تجربه بالا لازم است برنامه‌ریزی‌های لازم برای ارتقای عملکرد ایمنی این دو گروه از کارکنان صورت گیرد.
 
متن کامل [PDF 1682 kb]   (1577 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb