دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 16-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

samadi H, ghorbani shahna F, bahrami A. Design and Evaluation of Local Ventilation System and Packed Bed Scrubber to Control Hydrogen Sulfide Emitted from the Dryer Machines of a Cardboard Company. johe 2019; 6 (1) :8-16
صمدی حمیدرضا، قربانی شهنا فرشید، بهرامی عبدالرحمن. طراحی و ارزیابی سیستم تهویه موضعی و اسکرابر بستردار به‌منظور کنترل سولفید هیدروژن منتشرشده از دستگاه‌های خشک‌کن یک شرکت مقواسازی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1398; 6 (1) :8-16

1- قطب علمی بهداشت حرفه‌ای و مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- قطب علمی بهداشت حرفه‌ای و مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، fghorbani@umsha.ac.ir
سابقه و هدف: انتشار آلاینده‌های متیل مرکاپتان، سولفید هیدروژن، دی‌متیل سولفید و دی‌متیل دی‌سولفید از دستگاه‌های خشک‌کن صنایع مقواسازی موجب آزار بویایی شده و اثرات بهداشتی بر افراد شاغل و ساکنان مجاور این صنایع دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی سیستم تهویه صنعتی و اسکرابر بستردار اجراشده در کنترل سولفید هیدروژن منتشرشده در خطوط درایر یک صنعت مقواسازی انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه غلظت آلاینده‌ها در منطقه تنفسی کارگران و محیط عمومی کارگاه در دو حالت فعال و غیرفعال‌بودن سیستم تهویه، قبل و بعد از اسکرابر جهت تعیین اثربخشی سیستم طراحی‌شده در کنترل گاز سولفید هیدروژن مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: بازده سیستم تهویه موضعی مکش در کاهش میزان مواجهه فردی در خطوط درایر معادل 55 درصد بود. همچنین، بازده اسکرابر بستردار در حذف سولفید هیدروژن از جریان گاز در خروجی پالایشگر معادل 7/91 درصد به‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده نشان دادند که سیستم تهویه موضعی مکشی به همراه اسکرابر بستردار، بازدهی مناسبی در کنترل سولفید هیدروژن منتشرشده از خطوط درایر دارد و این سیستم می‌تواند گزینه مناسبی برای چنین صنایعی باشد.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی