مقدمه: اختلالات اسکلتی عضلانیMSDs (musculoskeletal disorders) یکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه می باشد. این اختلالات خسارات اقتصادی بالایی دارند و نه تنها روی فرد، بلکه بر روی سازمان و جامعه تاثیر گذار است. از شیوه های ارزیابی بروز خطر آسیب های اسکلتی – عضلانی ، روش REBA است که برای ارزیابی مشاغلی که دارای پوسچرهای دینامیک یا استاتیک طراحی شده است.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مداخلهای می باشد که در ایستگاه های کاری اسلاید گیت و پلاستر زنی یک شرکت تولیدی انجام گرفت. ارزیابی پوسچر قبل و بعد از مداخله به روش REBA و Man TRA انجام شد. جهت مداخله ارگونومیکی از اقدام اصلاحی مهندسی استفاده شد.
یافته ها : یافته ها کاهش 63 و 64 درصدی سطح خطر در ایستگاه های پلاستر زنی و اسلاید گیت را به روش REBA و نیز کاهش 47 و 56 درصدی امتیاز خطر تجمعی به روش Man TRA را در دو ایستگاه کاری مذکور نشان داد. همچنین اختلاف معنی داری بین امتیاز نهایی سطح ریسک در هر دو روش REBA و ManTRA در دو حالت قبل و بعد از مداخله وجود داشت(0=p).
نتیجه گیری : استفاده همزمان از روش Man TRA و REBA برای مشاغلی که علاوه بر درگیر بودن کل بدن فعالیت های دستی بیشتر زمان کار را شامل شده و مدت زمان فعالیت اهمیت زیادی دارد،مفید بوده و محدودیت های هر روش با استفاده از روش دیگر به حداقل خواهد رسید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |