دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hojati M, Golmohammadi R, Aliabadi M. Determining the Noise Exposure Pattern in a Steel Company . johe 2016; 2 (4) :1-8
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-149-fa.html
حجتی مهدی، گلمحمدی رستم، علی ابادی محسن. تعیین الگوی مواجهه کارگران با صدا در یک صنعت فولادسازی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1394; 2 (4) :1-8

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-149-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، golmohamadi@umsha.ac.ir
چکیده:   (8586 مشاهده)

مقدمه: فولادسازی یکی از صنایع مهم هر کشور میباشد. آلودگی صدا در صنایع فولادسازی به علت وجود تجهیزات مولد صدای زیانآور همچون کوره قوس الکتریکی به عنوان یک معضل بهداشتی محسوب میشود. شناخت الگوی مواجهه میتواند به اهداف کنترل صدای شغلی کمک نماید. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی صدا در واحدهای مختلف یک صنعت فولاد به منظور تعیین الگوی مواجهه کارگران آن بوده است.

روشکار: این مطالعه توصیفی - تحلیلی و مقطعی در واحدهای مختلف یک صنعت فولاد با توجه به اطلاعات اولیه از نظر وجود آلودگی صدا انجام گردید. توزیع صدای محیطی مطابق با استاندارد ISO 9612 و با استفاده از دستگاه تراز سنج CasellaCel مدل 450 در شبکه A و در سرعت Slow اندازهگیری و دادهها جهت تهیه نقشه صوتی در نرمافزار Surfer V.10 وارد گردید. آنالیز فرکانس یک اکتاوباند همزمان با اندازهگیری محیطی در شبکه C انجام گردید. دادههای آنالیز فرکانس جهت تهیه نمودار وارد نرمافزار Excel 2010 گردید. در فاز سوم مطالعه از دستگاه دزیمتر مدل TES 1345 برای اندازهگیری مواجهه فردی استفاده گردید.

یافتهها: نتایج ارزیابی صدای محیطی نشان داد 56% از مجموع ایستگاههای اندازهگیری در محدوده خطر بود. بیشترین تراز صدا مطابق با نقشه صوتی در محوطه کوره قوس الکتریکی و کوره پاتیلی به ترتیب برابر با dB(A) 2/112 و dB(A) 97 ثبت شد. میانگین دز دریافتی در 3 گروه شغلی نظافتچی صنعتی، ذوبچی و ریختهگری به ترتیب برابر با 2133 %، 514%، 577% بود. فرکانس غالب صدای واحد کوره قوس الکتریکی و کوره پاتیلی به ترتیب در دو فرکانس مرکزی Hz 125 و Hz250 ثبت گردید.

نتیجهگیری: با توجه به نتایج ارزیابی مواجهه فردی با صدای شغلی واحدهای مورد مطالعه این صنعت معلوم گردید که اغلب شاغلین در معرض صدای پیوسته با فرکانس غالب کمتر از 500 هرتز قرار داشتهاند و تجهیزات حفاظت فردی نیز در این محدوده کارایی چندانی ندارد و با توجه به دز دریافتی صدا بیش از 500% و عدم امکان کاهش زمان مواجهه، طرح کنترل فنی باید در اولویت اقدامات صنعت قرار گیرد.

متن کامل [PDF 321 kb]   (6395 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb