دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahrami F, Zandsalimi F, Rahmani R, Moradian Haft Cheshmeh Z. Study of Pain and Disabilities in Musculoskeletal System among Urban Bus Drivers with respect to Body Postures, Job Satisfaction, and Individuals Factors. johe 2024; 11 (1) : 8
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-951-fa.html
بهرامی فاطمه، زندسلیمی فردین، رحمانی رامین، مرادیان هفت چشمه زنیب. مطالعه درد و ناتوانی در سیستم اسکلتی عضلانی رانندگان اتوبوس در ارتباط با پوسچر بدنی، رضایت شغلی و عوامل فردی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1403; 11 (1) :61-70

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-951-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
3- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، zeinabmoradeian@gmail.com
چکیده:   (325 مشاهده)
 سابقه و هدف:  درد و ناتوانی در سیستم اسکلتی عضلانی منجر به کاهش بهره وری و ترک شغل می شود. این پژوهش با هدف مطالعه نقش پوسچر و برخی از عوامل فردی و سازمانی در ایجاد این نوع درد و ناتوانی در رانندگان اتوبوس های شهری انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 130 نفر از رانندگان اتوبوس شهری همدان به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. با از پرسشنامه های استاندارد برای مطالعه اختلالات اسکلتی عضلانی و رضایت شغلی استفاده شد. همچنین، ارزیابی پوسچر با استفاده از روش RULA انجام شد. در نهایت از روش های متداول آماری در نرم افزار SPSS 24 برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بهره برده شد.
یافته ها: بیشترین و کمترین فراوانی درد در یک سال گذشته به ترتیب مربوط به کمر (94 نفر معادل 72/3 %) و مچ پا (5 نفر معادل 3/8 %) بود. میانگین امتیاز پوسچر بدنی برای سمت چپ و راست بدن رانندگان به ترتیب برابر با 1/14 ± 5/85 و 1/05 ± 6/06 بود. شدت درد و ناتوانی در سیستم اسکلتی عضلانی با سن، سابقه کار، نمایه توده بدنی و نمره پوسچر ارتباط مستقیم و با متوسط ساعات خواب شبانه روزی، ورزش کردن و رضایت شغلی رابطه معکوس داشت.
نتیجه گیری: شدت درد و ناتوانی با نمره پوسچر، سن، سابقه کار، نمایه توده بدنی، ورزش کردن، شیفت کاری، ساعات خواب شبانه روزی و سطح رضایت شغلی رانندگان در ارتباط بود. از نتایج این مطالعه می توان برای مداخله جهت بهبود وضعیت سیستم اسکلتی عضلانی رانندگان اتوبوس استفاده شود. 

 
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 758 kb]   (139 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb