Porkareh M H, Jalalian A, Monavari S M. Identification and evaluation of health, safety and environment (HSE) parameters affecting urban construction projects with emphasis on sustainable development. johe 2022; 9 (2)
URL:
http://johe.umsha.ac.ir/article-1-807-fa.html
پرکره محمد حسین، جلالیان عسگر، منوری سید مسعود. شناسایی و ارزیابی پارامترهای بهداشت، ایمنی و محیط زیستی موثر بر پروژههای ساختوساز شهری با تاکید بر توسعه پایدار. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي 1401; 9 (2)
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-807-fa.html
1- ، dr_ajalalian@yahoo.com
چکیده: (531 مشاهده)
مقدمه: مطالعات مختلف نشان دادهاند توجه به اصول HSE در ساختوسازهای کلان شهری میتواند به توسعه پایدار شهری کمک نماید. این مطالعه با هدف ارایه الگویی برای حفاظت از محیط زیست در پروژههای ساختوساز شهری طراحی شده است.
روش: این مطالعه مقطعی در سال 1400-1399 انجام شد. در گام اول، یک مطالعه جامع با هدف گردآوری فهرست اولیه از شاخصهای توسعه شهری پایدار انجام شد. سپس عوامل موثر بر مدیریت محیط زیست شهری بررسی و در گام بعدی، مدل مفهومی اولیه شکل گرفت. در گام نهایی، از طریق تکنیک دلفی و روش تحلیل عاملی روایی و پایایی مدل تعیین گردید. کفایت مدل اندازه گیری در مدلیابی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزارهای SPSS و Smart PLS انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد پایایی عوامل ساختاری (7-سوال)، عوامل محتوایی (7-سوال) و موانع و آسیبها (13-سوال) به ترتیب 716/0، 821/0 و 831/0 و مقدار بار عاملی برای تمامی سنجهها بالاتر از 4/0 برآورد گردید. شاخصهای نیکویی برازش این مدل شامل χ2/df، RMSEA، GFI، AGFI، CFI و NNFI به ترتیب 25/2، 061/0، 96/0، 91/0، 98/0 و 97/0 برآورد شد.
نتیجه گیری: یافتهها بیانگر این بود که توجه به هر یک از شاخصهای 27-گانه در مدیریت HSE شهری میتواند گامی موثر در راستای حفاظت هر چه بیشتر محیط زیست شهری در ساختوسازها و توسعه پایدار شهری باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی