دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 52-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bolghanabadi S, Pour M, Dehghan H. The Relation between Shift Work, Fatigue and Sleepiness and Accidents among Workers in Sugar Factory. johe 2014; 1 (3) :45-52
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-80-fa.html
بلقن آبادی سمیه، پور مهدی، دهقان حبیب الله. بررسی ارتباط نوبت کاری با شدت خستگی، اختلال خواب و حوادث در بین کارگران کارخانه قند . مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1393; 1 (3) :45-52

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-80-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، s_bolghanabadi@hlth.mui.ac.ir
2- دانشگاه آزاد مشهد
3- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (9872 مشاهده)

  زمینه وهدف: نوبت کاری در کشورهای در حال توسعه به عنوان ابزار مهم برای سازمان دهی کار شناخته شده است. از اثرات مهم نوبت کاری می‌توان به اختلالات خواب، خستگی و حوادث اشاره کرد. هدف از این مطالعه بررسی شدت خستگی و خواب‌آلودگی در کارگران نوبت کار و غیر نوبت کار و ارتباط آن با حوادث بود.

  روش­ بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی، بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده بر روی 120 نفر از کارگران با میانگین سنی 32 سال در افراد شب کار و 33 سال در کارگران روز کار شاغل در کارخانه قند اصفهان در سال 93 انجام شد. پرسشنامه شدت بی‌خوابی و خواب‌آلودگی اپورث و شدت خستگی برای سنجش شدت و میزان خواب‌آلودگی و خستگی استفاده شدند. سپس داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS 20 با کاربرد آماره های توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون و آزمون مقایسه میانگین تحلیل شد .

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که بالاترین نمره خستگی در کارگران شب کار با سطح خستگی 41/4 است. میانگین تمام نشانه‌های مرتبط با خستگی و امتیاز کل شاخص شدت بی‌خوابی در کارگران نوبت شب بیشتر از نوبت روز بوده و از نظر آماری این تفاوت معنی‌دار بود. ارتباط معنی‌داری بین شاخص شدت بی‌خوابی و علائم خستگی و حوادث به دست آمد .

نتیجه­گیری: میزان خستگی در گروه شب کار بیشتر از روز کار و تعداد حوادث نیز در این گروه بیشتر بود. میزان حوادث در افرادی که شدت خواب‌آلودگی بیشتری داشتند بیشتر بود .

واژه‌های کلیدی: نوبت کاری، خستگی، خواب‌آلودگی، حوادث
متن کامل [PDF 207 kb]   (7203 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb