دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 206-200 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fardi A, Mirzaei Aliabad M, Kalatpour O, Farhadian M. Assessment of Safety Procedures in Industries and Development of a Framework for Improving their Usability. johe 2022; 9 (3) :200-206
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-772-fa.html
فردی علی، میرزایی علی آبادی مصطفی، کلات پور امید، فرهادیان مریم. ارزیابی دستورالعمل‌های ایمنی در صنایع و ارائه چارچوبی برای بهبود کاربردپذیری. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1401; 9 (3) :200-206

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-772-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، mirzaie60@yahoo.com
3- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (1450 مشاهده)
سابقه و هدف: دستورالعمل‌های اجرایی به‌عنوان راهنمایی برای انجام وظایف در صنایع مورد توجه است. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل تأثیرگذاری در افزایش کاربردپذیری دستورالعمل‌های اجرایی انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه مشاهده‌ای-تحلیلی از راهنماها، کتاب‌ها و مطالعات در زمینه دستورالعمل‌های اجرایی برای شناسایی عواملی استفاده شد که در بهبود کاربردپذیری و تمایل کاربران به استفاده از آن‌ها کاربرد دارند. این عوامل در چهار گروه اصلی دسته‌بندی شد. به‌منظور بررسی و حصول اطمینان از کارآمدی این عوامل، یک مطالعه دلفی انجام شد. تحلیل داده‌ها شامل سنجش روایی و پایایی بود که با نرم‌افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافته‌ها: در این مطالعه که ابزاری به‌منظور کاربردپذیری دستورالعمل‌های اجرایی طراحی و توسعه داده شد، در چهار گروه اصلی، 22 عامل نهایی شد. پس از اجرای مطالعه دلفی، نسبت روایی محتوا (CVR) برای ابزار طراحی‌شده 0.83 و شاخص روایی محتوا (CVI) 0.955 محاسبه شد. همچنین ضریب آلفای کرونباخ 0.819 به‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه 22 آیتم در چهار گروه اصلی به کمک منابع و سپس پرسشگری از خبرگان در افزایش کاربرپذیری شناسایی شد که در عمل نیز تأثیرگذاری آن‌ها ارزیابی و اثبات شد. بر اساس این مطالعه باید تمام دستورالعمل‌ها در صنایع در چارچوب مشخصی تدوین و در بازه زمانی مشخصی کاربردپذیری آن‌ها بررسی شود و در صورت نیاز بازنگری و اصلاح شود.
متن کامل [PDF 603 kb]   (844 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb