دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1400 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 26-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Chahardeh I, Nikoomaram H, Miri Lavasani S M. Analysis of Fire Safety in Office Buildings Applying Fire Safety Evaluation System. johe 2021; 8 (3) :19-26
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-686-fa.html
چهارده ایمان، نیکومرام هانیه، میری لواسانی سید محمدرضا. تجزیه‌وتحلیل سطح ایمنی در برابر حریق در ساختمان‌های اداری با استفاده از روش FSES. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (3) :19-26

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-686-fa.html


1- گروه مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- گروه مدیریت محیط‌زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، hani.nikoo@gmail.com
3- گروه مدیریت محیط‌زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
چکیده:   (2621 مشاهده)
سابقه و هدف: وقوع آتش‌سوزی در ساختمان‌ها پیامدهای منفی متعددی را برای ایمنی جان ساکنان، اموال و دارایی‌ها و ... به همراه دارد. تعیین سطح ایمنی حریق راهکار مناسبی برای افزایش ایمنی و درنتیجه کاهش پیامدهای ناشی از حریق است. بدین منظور هدف مطالعۀ حاضر، تجزیه‌وتحلیل سطح ایمنی حریق در ساختمان‌های اداری است.
مواد و روش‌‌ها: این پژوهش از نوع توصیفی ـ تحلیلی است که سطح ایمنی حریق ساختمان‌های اداری یک شرکت خودروسازی را از سه جنبه کنترل حریق، مسیرهای خروج و ایمنی عمومی حریق تجزیه‌وتحلیل می‌کند. مطالعه حاضر با استفاده از سیستم ارزشیابی ایمنی حریق (FSES) و بر مبنای NFPA 101A انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد مطلوب‌ترین وضعیت در هفت ساختمان بررسی‌شده، مربوط به کنترل حریق است و تمامی ساختمان‌ها در این زمینه امتیاز لازم را گرفتند. همچنین بدترین وضعیت، مسیرهای خروج است. در زمینه ایمنی عمومی حریق نیز تمامی ساختمان‌ها به جز یک ساختمان، انطباق لازم را داشتند.
نتیجه‌گیری: برگزاری بیش از دو مانور خروج اضطراری در زمان حریق در سال وضعیت ساختمان‌ها را در زمینه مسیرهای خروج به حالت قابل قبول می‌رساند و تأثیر بسزایی در بهبود وضعیت ایمنی عمومی حریق در ساختمان‌ها دارد. همچنین نصب سیستم آب‌فشان خودکار از نوع پاسخ سریع به‌طوری‌که پوشش‌دهنده سراسر ساختمان باشد، وضعیت ایمنی حریق را در تمامی ساختمان‌ها ارتقا می‌بخشد. ایجاد سامانه کنترل دود نیز وضعیت ساختمان‌ها را در زمینه‌های مسیرهای خروج و ایمنی عمومی حریق بهبود می‌دهد.
متن کامل [PDF 1028 kb]   (1318 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb