دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 69-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani R, Sargazi V, Shirzaei Jalali M, Babamiri M. Relationship between COVID-19-caused Anxiety and Job Burnout among Hospital Staff: A Cross-sectional Study in the Southeast of Iran. johe 2021; 7 (4) :61-69
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-647-fa.html
رحمانی رامین، سرگزی ونوس، شیرزایی جلالی مهدی، بابامیری محمد. بررسی اضطراب ناشی از کرونا و ارتباط آن با فرسودگی شغلی در کارکنان بیمارستان: مطالعه مقطعی در جنوب شرق ایران. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1399; 7 (4) :61-69

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-647-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
3- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، Mohammad.babamiri@yahoo.com
چکیده:   (8418 مشاهده)
سابقه و هدف: ظهور ناگهانی بیماری کرونا (کووید-19) ممکن است منجر به اضطراب ناشی از این بیماری در کارکنان بیمارستانی گردد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی اضطراب ناشی از کرونا و ارتباط آن با فرسودگی شغلی در کارکنان یک بیمارستان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر به صورت مقطعی در اردیبهشت سال 1399 در ارتباط با کارکنان یک بیمارستان واقع در شهر زاهدان صورت گرفت. در این پژوهش 353 نفر از شاغلین آن بیمارستان به روش سرشماری و با در نظر گرفتن معیارهای ورود، وارد مطالعه شدند و به پرسشنامه سه قسمتی حاوی اطلاعات دموگرافیک و شغلی، اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی پاسخ دادند. در نهایت آنالیزهای آماری با استفاده از نرمافزار Stata 14 انجام شد.
یافته‌ها: بیش از نصف جامعه پژوهش را زنان تشکیل دادند. اغلب افراد متأهل بوده و بین 20 تا 30 سال سن داشتند. شیوع اضطراب شدید برابر با 9/11 درصد بود و در مؤلفههای خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عدم کفایت شخصی به ترتیب 2/23، 4/7 و 5/57 درصد از جامعه پژوهش دارای نشانگان فرسودگی شغلی بودند. در این مطالعه مشخص شد که بین اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی، ارتباط معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که ارتباط معناداری بین اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی وجود دارد. براساس شیوع بالای این اختلالات پیشنهاد میشود توجه بیشتری بر سلامتی کارکنان بیمارستانی به دلیل نقش ویژهای که در مقابله با کووید-19 دارند، منعطف شود.
متن کامل [PDF 1230 kb]   (3806 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb