دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

alibabaei F, Saebnoori E, roohi P. Development a new method for natural gas odorant removal by sodium ferrate. johe 2020; 7 (1) :51-59
علی بابایی فائزه، صائب نوری احسان، طلایی خوزانی امیررضا، علیان تقی، روحی پژمان، مقدس فریدون. توسعه روشی نوین در حذف ماده بوزای گاز شهری (ادورانت) با استفاده فرات سدیم. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1399; 7 (1) :51-59

1- مرکز تحقیقات مواد پیشرفته، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران
2- مرکز تحقیقات مواد پیشرفته، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران ، saebnoori@pmt.iaun.ac.ir
3- گروه مهندسی عمران، مؤسسه آموزش عالی جامی، اصفهان، ایران
4- شرکت گاز استان اصفهان، شرکت گاز استان اصفهان، اصفهان، ایران
سابقه و هدف: برای بودار کردن گاز طبیعی از مرکاپتان‌ها استفاده می‌‌شود. روش فعلی برای بوزدایی بشکه‌های خالی ماده بودارکننده توسط هیپوکلریت سدیم- سود و به روش اکسیداسیون شیمیایی صورت گرفته و دارای مشکلاتی می‌باشد. در این ارتباط، در پژوهش حاضر تغییرات پارامترهای غلظت اولیه نانوذرات فرات سدیم، دمای اولیه و pH اولیه در راندمان حذف ادورانت مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روش‌‌ها: برای بررسی نانوذرات فرات سدیم در غلظتهای مختلف به ماده بودارکننده از ترکیبات مرکاپتان اضافه شد و تأثیر پارامترهای مختلف بر راندمان حذف بررسی گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که با افزایش غلظت نانوذرات فرات سدیم، کاهش دمای اولیه و pH راندمان حذف ادورانت افزایش مییابد.
نتیجه‌گیری: استفاده از نانوذرات فرات سدیم به دلیل کاهش زمان عملیات اکسیداسیون و تعداد مواد شیمیایی مورد استفاده، سهولت و آسانی در کار کردن با این ماده، بی‌خطر بودن عملیات، بدون بو و غیر سمی بودن و بالا بودن کارایی مادهای مؤثر است.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی