دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

omari shekaftik S, Hosseini Shirazi F, yarahmadi R, Rasouli M, soleimani dodaran M, Ashtarinezhad A. Preliminary Investigation of the Symptoms of Nanotechnology Companies Employees in Tehran, Iran, 2018. johe 2019; 6 (2) :61-70
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-518-fa.html
عمری شکفتیک سقراط، حسینی شیرازی فرشاد، یاراحمدی رسول، رسولی محبوبه، سلیمانی دودران مسعود، اشتری نژاد آزاده. بررسی مقدماتی علائم کارکنان شرکت‌های نانوفناوری در شهر تهران در سال 1397. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1398; 6 (2) :61-70

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-518-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات آلودگی هوا، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
5- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
6- مرکز تحقیقات آلودگی هوا، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، ashtarinezhad.a@iums.ac.ir
چکیده:   (4483 مشاهده)
 سابقه و هدف: امروزه امکان استفاده از نانومواد به دلیل اندازه و ویژگی‌های منحصر به فرد آن‌ها در عرصه‌‌های مختلف علم و فناوری فراهم شده است. از سوی دیگر‌، همین ویژگی‌های منحصر به فرد نانومواد باعث شده است که نگرانی‌های زیادی در ارتباط با اثرات احتمالی این مواد بر انسان و محیط زیست به وجود آید. مواجهه شغلی مهم‌ترین راه مواجهه انسانی با نانومواد می‌باشد. در این راستا، مطالعه حاضر به‌منظور بررسی علائم کارکنان شرکت‌های فعال در زمینه نانوفناوری در شهر تهران انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: ابتدا یک پرسشنامه علائم غیراختصاصی به وسیله گروهی از متخصصان طراحی و اعتبارسنجی گردید. سپس شرکت‌های نانوفناوری شناسایی‌شده و پرسشنامه‌ها در اختیار کارکنان این شرکت‌ها قرار گرفتند. در نهایت، داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 22 آنالیز گردیدند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که پرسشنامه طراحی‌شده از روایی و پایایی خوبی برای انجام مطالعه برخوردار است. میانگین سنی کمتر از 34 سال و میانگین سابقه کاری کمتر از هفت سال کارکنان نشان از جوان‌بودن نانوفناوری در کشور دارد. نتایج این مطالعه حاکی از آن بودند که فراوانی علائم پوستی (مانند زبری، خارش و قرمزی)، تنفسی (مانند سرفه، عطسه و سوزش گلو) و چشمی (مانند سوزش، خارش و قرمزی) در میان کارکنان شرکت‌های نانوفناوری نسبتاً زیاد می‌باشد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از بالا‌بودن برخی از علائم در میان کارکنان شرکت‌های مورد بررسی بودند؛ از این رو به‌کارگیری اقدامات کنترلی برای کاهش مواجهه و تماس کارکنان با نانومواد و به دنبال آن کاهش علائم مورد بررسی ضروری به نظر می‌رسد.
 
متن کامل [PDF 1436 kb]   (1465 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb