دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 64-54 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi F, Mollabahrami F, Najafi K, Heidary B, Taheri E. Investigation of the Effect of Different Firefighting Gloves on the Dexterity of Hands and Fingers. johe 2019; 6 (3) :54-64
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-492-fa.html
قاسمی فخرالدین، ملابهرامی فرزانه، نجفی کامران، حیدری بهاره، طاهری الناز. بررسی اثر دستکش‌های آتش‌نشانی مختلف مورد استفاده در عملیات اطفای حریق بر چابکی دست و انگشتان. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1398; 6 (3) :54-64

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-492-fa.html


1- مرکز تحقیقات ایمنی و بهداشت شغلی، گروه ارگونومی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- داﻧﺸﮑﺪه ﺑﻬﺪاﺷﺖ، ﻣﺮﮐﺰ ﭘﮋوﻫﺶ داﻧﺸﺠﻮیان، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﻫﻤﺪان، ﻫﻤﺪان، ایران
3- داﻧﺸﮑﺪه ﺑﻬﺪاﺷﺖ، ﻣﺮﮐﺰ ﭘﮋوﻫﺶ داﻧﺸﺠﻮیان، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﻫﻤﺪان، ﻫﻤﺪان،ایران
4- داﻧﺸﮑﺪه ﺑﻬﺪاﺷﺖ، ﻣﺮﮐﺰ ﭘﮋوﻫﺶ داﻧﺸﺠﻮیان، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ ﻫﻤﺪان، ﻫﻤﺪان، ایران ، Elnaztaheri1992@gmail.com
چکیده:   (5177 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از شایع‌ترین مشکلات آتش‌نشانان، تنزل عملکرد دست حین استفاده از دستکش‌های حفاظتی می‌باشد. با توجه به تنوع دستکش آتش‌نشانی در ایران، پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه اثر این دستکش‌ها بر چابکی دست صورت پذیرفت.
مواد و روش‌‌ها: برای انجام این مطالعه دو مدل از مرسوم‌ترین دستکش‌های آتش‌نشانی جهت بررسی انتخاب شدند. در این پژوهش چابکی با استفاده از چهار آزمون استاندارد Bennett، مینه‌سوتا، پگ‌بورد و پگ‌بورد اصلاح‌شده برای هر جفت دستکش در ارتباط با 40 دانشجوی مرد ارزیابی گردید. همچنین از آزمون‌های ویلکاکسون و ضریب همبستگی Spearman و Friedman به‌منظور مقایسه چابکی و فاکتورهای اثرگذار بر آن استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که نوع دستکش اثر معناداری بر چابکی دست دارد (001/0P<). مطابق با یافته‌‌ها، آزمون پگ‌بورد اصلاح‌شده حساسیت بالایی برای سنجش چابکی انگشتان دارد؛ اما آزمون پگ‌بورد به دلیل حساسیت ناکافی و ایجاد کاهش شدید در امتیازات برای سنجش چابکی مناسب نمی باشد. از سوی دیگر، آزمون Bennett و مینه‌سوتا می‌توانند برای سنجش چابکی هر دو دست (با توجه به روند یکسانشان) مورد استفاده قرار گیرند. باید توجه داشت که آزمون مینه‌سوتا به دلیل ایجاد خستگی کمتر و رفع دیگر مشکلات می‌تواند به جای آزمون Bennett استفاده گردد.
نتیجه‌گیری: دستکش‌های آتش‌نشانی مختلف موجود در بازار، اثرات متفاوتی بر چابکی دست و انگشتان دارند؛ از این رو سازمان‌های آتش‌نشانی می‌بایست به این موضوع توجه نمایند. در این ارتباط، آزمون‌های پگ‌بورد اصلاح‌شده و مینه‌سوتا به‌منظور ارزیابی چابکی حین استفاده از دستکش‌های آتش‌نشانی پیشنهاد می‌گردند.
متن کامل [PDF 1498 kb]   (1685 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb