دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 25-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

omari shekaftik S, vosoughi S, sedghi noushabadi Z, Aboulghasemi J, mohammadi S. Relationship of Musculoskeletal Discomforts with the Permissible Levels of Manual Load Lifting and Postural Assessment Score (Case Study of a Printing Industry). johe 2019; 6 (1) :17-25
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-488-fa.html
عمری شکفتیک سقراط، وثوقی شهرام، صدقی نوش آبادی ژاله، ابوالقاسمی جمیله، محمدی سعید. بررسی ارتباط ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی با سطوح مجاز بلندکردن دستی بار و امتیاز ارزیابی پوسچر (مطالعه موردی در یک صنعت چاپ). مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1398; 6 (1) :17-25

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-488-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، شاخه دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، vosoughi.sh@iums.ac.ir
3- میته تحقیقات دانشجویی، شاخه دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (4712 مشاهده)
 سابقه و هدف: ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی (MSDs:Musculoskeletal Disorders ) در تمامی مشاغل و صنایع از مشکلات عمده محسوب می‌شوند. کارکنان صنعت چاپ درگیر وظایفی هستند که ریسک ابتلا به ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی را افزایش می‌‌دهند. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی با وظایف بلندکردن دستی بار و پوسچر کارکنان در یک صنعت چاپ انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه با استفاده از پرسشنامه Cornell، شیوع ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی در بین کارکنان بررسی شد و وظایف بلندکردن دستی بار در صنعت مذکور با استفاده از سه روش جداول Snook، WISHA (Washington Industrial Safety and Health Act) و KIM-LHC (Key Indicator Method-Lifting/Holding/Carrying) مورد ارزیابی قرار گرفت. پوسچر کارکنان نیز با استفاده از روش REBA (Rapid Entire Body Assessment) بررسی شد. در نهایت، داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 22 و آزمون‌های ناپارامتری Mann–Whitney و Kruskal–Wallis تجزیه و تحلیل گردیدند.
یافته‌ها: نتایج پرسشنامه Cornell نشان دادند که بیشترین شکایت‌ها مربوط به درد در اندام‌های تحتانی از جمله پاها، ساق پاها و زانوها می‌باشد. مقایسه نتایج پرسشنامه Cornell و ارزیابی وظایف بلندکردن دستی بار با استفاده از روش WISHA با استفاده از آزمون Kruskal–Wallis نیز گویای آن بودند که اندام‌های گردن (016/0=P)، شانه راست (028/0=P)، شانه چپ (031/0=P)، پشت (022/0=P) و ساعد راست (045/0=P) ارتباط معناداری با نتایج به‌دست‌آمده از WISHA دارند.
نتیجه‌گیری: ارتباط شیوع برخی از ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی با نتایج ارزیابی وظایف بلندکردن دستی بار به روش WISHA نشان از برتری این روش نسبت به روش‌های KIM-LHC و جداول Snook برای ارزیابی وظایف بلندکردن دستی بار در صنعت چاپ داشت. همچنین، عدم ارتباط ناراحتی‌های اسکلتی ـ عضلانی با نتایج ارزیابی پوسچر با استفاده از روش REBA نشان‌دهنده آن بودند که دلایل شیوع این ناراحتی‌ها در صنعت مذکور را باید در مواردی غیر از پوسچر نامناسب جستجو کرد. 
متن کامل [PDF 1835 kb]   (1860 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb