دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 24-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mozaffar A, Neisi A, Arshadi N. An investigation of psychological variables as predictors of accident– involvement in line employees of National Iranian Drilling Company ( NIDC. johe 2018; 5 (3) :17-24
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-431-fa.html
مظفر علی، نیسی عبدالکاظم، ارشدی نسرین. بررسی متغیرهای روانشناختی به عنوان پیش‌بین‌های حادثه‌دیدگی در کارکنان عملیاتی شرکت ملی حفاری ایران . مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1397; 5 (3) :17-24

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-431-fa.html


1- دانشگاه شهید چمران اهواز ، alimozaffar24@yahoo.com
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (4792 مشاهده)
مقدمه: حوادث ناشی از کار به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای مهم بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی در جوامع صنعتی و در حال توسعه مطرح شده و به عنوان سومین عامل مرگ و میر در جهان به شمار می­رود در راستای کاهش این حوادث، پژوهش حاضر با هدف بررسی نارسایی شناختی، هوشیاری ایمنی و خستگی به عنوان پیش‌بین‌های حادثه‌‌دیدگی کارکنان صف شرکت ملی حفاری ایران انجام شد.
روش بررسی: طرح پژوهش حاضر همبستگی از نوع پیش­بین است که با هدف پیش­بینی عضویت گروهی کارکنان (حادثه­دیده و حادثه­ندیده) و دست­یابی به معادله ممیز طراحی شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارگران صف شرکت­ ملی حفاری ایران واقع در اهواز بود. 260 نفر از افراد با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. متغیرها به وسیله­ پرسشنامه­­های نارسایی شناختی (برادبنت، 1982)، هوشیاری ایمنی (وستیبی و لی، 2003) و خستگی (چالدر و همکاران، 1993) مورد سـنجش قـرار گرفتند.
یافته‌ها: داده­ها از طریق روش تحلیل ممیز و با استفاده از نرم‌افزار SPSS-16 تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای نارسایی شناختی، هوشیاری ایمنی و خستگی به ترتیب در سطح 0/011P<، 0/001P< و 0/011P< معنادار می‌باشند و هر سه متغیر می‌تواند امکان حادثه‌دیدگی کارکنان را پیش‌بینی نمایند.
نتیجه‌گیری: باتوجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می‌شود به منظور کاهش میزان حادثه‌دیدگی کارکنان، متغیرهایی همچون نارسایی شناختی، هوشیاری ایمنی و خستگی در کارکنان  مورد آزمون و بررسی قرار گرفته و در محیط های کاری حادثه زا از کارکنانی با نمرات نارسایی شناختی و خستگی کمتر و هوشیاری ایمنی بالاتر استفاده گردد.
متن کامل [PDF 256 kb]   (2591 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb