دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 58-47 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafarnia E, Soltanzadeh A, Ghiyasi S. A combined Health, Safety and Environment (HSE) Risk Assessment Model Based on PMBOK Project Management Guide; a Case Study: Development Plan of the Islamic Consultative Assembly of Iran. johe 2018; 4 (4) :47-58
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-364-fa.html
جعفرنیا احسان، سلطان‌زاده احمد، قیاسی سمیرا. مدل تلفیقی ارزیابی ریسک بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE) بر اساس استاندارد راهنمای مدیریت پروژه PMBOK. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (4) :47-58

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-364-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسالمی واحد تهران مرکزی
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم ، soltanzadeh.ahmad@gmail.com
3- دانشگاه آزاد اسالمی، واحد تهران مرکزی
چکیده:   (9637 مشاهده)
مقدمه: ضرورت انجام مدیریت ریسک در پروژه‌های ساخت‌وساز به منظور کاهش حوادث، رسیدن به اهداف تعیین شده برای پروژه، تضمین بقا سازمان و جلب رضایت مشتریان امری اجتناب ناپذیر می باشد. بنابراین، توجه به موضوع مدیریت ریسک به عنوان جزئی از مبحث کلان ریسک مطرح شده در PMBOK (Project Management Body of Knowledge) می‌تواند در شناسایی، ارزیابی و کنترل ریسک‌های مرتبط با HSE (Health, Safety, Environment) نیز نقش به‌سزایی داشته باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه در چارچوب یک بررسی مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی در سال 2017-2016 و با هدف تجزیه و تحلیل 38 نوع ریسک در چهار دسته ریسک HSE در یکی از پروژه‌های کلان ساخت‌وسازی با رویکرد استاندارد PMBOK طراحی و اجرا شده است. مبنای این ارزیابی ریسک تلفیقی، ماتریس ریسک شامل فاکتور احتمال وقوع و شدت پیامد تعیین گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در بین چهار گروه ریسک‌های HSE موجود در WBS (Work Breakdown Structureهزینه پروژه، کیفیت و شرایط اضطراری، ریسک HSE مرتبط با هزینه پروژه‌های ساخت‌وساز در سطح ریسک خیلی بالا قرار گرفتند و عدم تخصیص هزینه جهت جذب سرپرست، کارشناس و افسر HSE به تناسب فازهای پروژه به عنوان بالاترین منبع خطر ارزیابی شد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه با ایجاد تحول در نزدیک کردن دیگاه مدیران پروژه و عوامل HSE، ارائه نگرش نوین در شناسایی ریسک‌های کلان پروژه، بررسی ابعاد مختلف پیامد حوادث در  پروژه و بکارگیری حوزه‌های مختلف استاندارد PMBOK در ارزیابی ریسک می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای ارزیابی ریسک‌های متداول در این صنعت و صنایع مشابه معرفی د.
متن کامل [PDF 801 kb]   (3158 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb