دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 40-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

karamimosafer A, Assari M J, Bahrami A, Zolhavarieh M. The investigation of relationship between ambient concentrations and personal exposure levels of formaldehyde in the pathological departments at teaching hospitals in Hamada university of Medical Sciences. johe 2017; 4 (3) :33-40
کرمی مسافر اعظم، عصاری محمد جواد، بهرامی عبدالرحمن، ذوالحواریه محمد. بررسی ارتباط بین غلظت های محیطی و سطوح مواجهه فردی با فرمالدئید در بخش های پاتولوژی بیمارستان‎های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (3) :33-40

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، Asari@umsha.ac.ir
مقدمه: فرمالدئید به عنوان تثبیتکننده بافت در آزمایشگاه­های آسیب­شناسی و بافت­شناسی استفاده می‌شود. فرمالدئید توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) در گروه 1A (سرطان‌زای انسانی) طبقه بندی شده­است. هدف مطالعه حاضر، بررسی ارتباط بین غلظت­های محیطی و مواجهات فردی میانگین وزنی-زمانی (TWA) و سقفی (Ceiling) فرمالدئید در بخش های پاتولوژی بود.
روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در نیمه دوم سال 1395 در چهار بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. بدین منظور به‌طور همزمان 28 نمونه TWA (با روش سرشماری)، 17 نمونه محیطی و 5 نمونه فردی Ceiling در پیک آلودگی جمع آوری گردید. جهت نمونه برداری و تجزیه نمونه های هوا  از  روش 3500 NIOSH   استفاده شد.
 یافته ها: میانگین غلظت محیطی فرمالدئید  ppm1/81 ± 1/67  بود. میزان سطوح مواجهه فردی در دو حالت TWA و Ceiling به ترتیب غلظت  ppm0/40 ± 0/31 و ppm 2/34 ± 2/36 به دست آمد. سطوح TWA از حدود مجاز توصیه شده (REL) توسط NIOSH و سطوح Ceiling از حدود مجاز شغلی (OEL) ملی کشور بیشتر بود. در این مطالعه، بین غلظت‌های محیطی با سطوح مواجهه فردی TWA (0/0001= P و 0/82 = r) و Ceiling (01/ 0= P و 0/47 = r) ارتباط آماری معنی دار وجود داشت.
نتیجه گیری: با توجه به چالش های موجود در ارزیابی ریسک بهداشتی فرمالدئید، این مطالعه، علاوه بر اندازه­گیری سطوح فردی Ceiling در پیک آلودگی، بر سنجش غلظت های محیطی و سطوح فردی TWA در بخش پاتولوژی بیمارستان­ها تاکید دارد.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی