دوره 1، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 75-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azizi M, Baroony zadeh Z, Motamedzade M, Goli S. Study of Nurses Quality of Life using WHO Questionnaire in Hospitals of Hamadan University of Medical Sciences . johe 2015; 1 (4) :68-75
عزیزی مهتاب، بارونی زاده زینب، معتمدزاده مجید، گلی شهربانو. بررسی کیفیت زندگی پرستاران بر اساس پرسشنامه سازمان جهانی بهداشت دربیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی همدان. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1393; 1 (4) :68-75

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، z.mis08@yahoo.com

زمینه وهدف : همگام با پیشرفت‏های گسترده در سطوح مختلف زندگی علاقه به اندازه گیری کیفیت زندگی افزایش یافته است. کیفیت زندگی برعملکرد، کارایی، رضایت شغلی و زندگی روزمره پرستاران موثر است. هدف این مطالعه بررسی کیفیت زندگی پرستاران بیمارستان‏های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان بود.

روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 300 پرستار بیمارستان‏های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان در سال 92-91 انجام گرفت . جهت تعیین کیفیت زندگی افراد از پرسشنامه سازمان جهانی بهداشت استفاده گردید.داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

نتایج: میانگین امتیاز در بعد جسمانی و روانی در مردان بیشترین از زنان بوده است (05/0 Pvalue < ). کمترین و بیشترین امتیاز کیفیت زندگی به ترتیب مربوط به بخش دیالیز و بخش مراقبت های ویژه بود . میانگین نمره بعد جسمانی در افراد مجرد بیش از متاهل بود. با این حال میانگین نمره دو بعد اجتماعی و روانی در افراد متاهل بیش از افراد مجرد بود .

نتیجه نهایی: بیشترین امتیاز کیفیت زندگی به ترتیب مربوط به بعد جسمانی، روانی، اجتماعی و محیطی بود. بنابراین توصیه می ‎ شود مدیران و مسئولان به منظور بهبود و ارتقای کیفیت زندگی و سطح سلامت گروه های در معرض آسیب اقدامات لازم را لحاظ نمایند.