دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 58-53 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soury S, Golmohamadi R. A review of the auditory and non-auditory effects of exposure to noise on women's health. johe 2017; 4 (2) :53-58
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-328-fa.html
سوری شیوا، گلمحمدی رستم. مروری بر اثرات شنوایی و غیر شنوایی مواجهه شغلی با صدا بر سلامت زنان. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (2) :53-58

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-328-fa.html


1- علوم پزشکی همدان
2- علوم پزشکی همدان ، golmohamadi@umsha.ac.ir
چکیده:   (7411 مشاهده)
مقدمه: افزایش مشارکت زنان در بازار کار یکی از مهمترین پدیده های اجتماعی جهان است. در حال حاضر در کشورهای در حال توسعه تعداد مادران باردار شاغل در صنایع، قابل توجه می باشد لذا مسائل مربوط به عوامل زیان آور شغلی زنان  مهم می باشد. این مطالعه، مقالاتی را که به بررسی عوارض مواجهه با صدای شغلی در بین زنان پرداخته بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
روش بررسی: داده های مورد نیاز از منابع و بانکهای اطلاعاتی الکترونیکی در دسترس، از طریق جستجوی کلید واژه های مواجهه شغلی، زنان، اثرات صدا و بارداری در بازه ی زمانی 1980 تا 2016، در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی Science Direct  ،Scopus, ISI،Pubmed  و داخلی Iranmedex  ،  Magiran وSID  بدست آمد.
یافته ها: بررسی مطالعات نشان داد که  تفاوت هایی در بروز افت شنوایی و همچنین شرح وزوز گوش بین زنان و مردان وجود دارد. برخی مطالعات نشان داده اند که تاثیر صدا در زنان، به عنوان یک ریسک فاکتور بروز بیماری های ایسکمیک قلبی و تغییر در سطح کورتیزول پلاسمایی، به طور قابل توجهی بالاتر از مردان است. همچنین مواجهه با صدا در دوران بارداری، با تغییر در سیستم غدد درون ریز مادر می تواند باعث کاهش رشد جنین شده و نیز ممکن است باعث افت شنوایی در نوزاد بعد از تولد شود. افزایش فشار خون ، بروز قاعدگی دردناک، اختلالات هورمونی و کاهش باروری از دیگر عوارض مواجهه زنان با صدا می باشد.
نتیجه گیری: مواجهه زنان با صدای شغلی علاوه بر افت شنوایی و اثرات فیزیولوژیک اثرات اختصاصی نیز دارد که برای زنان در همه شرایط و بخصوص دوران بارداری می تواند عواقب بیشتری نسبت به مردان داشته باشد، لذا توجه به ویژگیهای فیزیولوژیک و حتی روانی زنان خصوصا زنان باردار در برنامه پایش سلامت شغلی و معاینات ادواری ضروری می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: مواجهه شغلی، زنان، اثرات صدا، بارداری
متن کامل [PDF 755 kb]   (2618 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: عوامل فیزیکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb