shojaee farah abady H, asilian mahabady H, Khavanin A, abbaszadeh M. The impact of chemical and thermal refining on adsorption capacity of Iranian natural diatomite. johe 2018; 5 (1) :8-15
URL:
http://johe.umsha.ac.ir/article-1-323-fa.html
شجاعی فرح آبادی حسین، اصیلیان مهابادی حسن، خوانین علی، عباس زاده مهدی. اثر پالایش شیمیایی و حرارتی بر روی میزان ظرفیت جذب دیاتومیت طبیعی ایران. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1397; 5 (1) :8-15
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-323-fa.html
1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، asilia_h@modares.ac.ir
چکیده: (5114 مشاهده)
مقدمه: یکی از فاکتور هایی که در میزان راندمان حذف و جذب آلاینده ها تاثیر دارد، میزان سطح بستر است. امروزه استفاده از بستر هایی کربن فعال، زئولیت های مصنوعی نظیر Y و ZSM-5 به دلیل دارا بودن سطح زیاد از کارایی خوبی برخوردار می باشند. در این مطالعه به اصلاح دیاتومیت با استفاده از فرایندهای شیمیایی و حرارتی جهت افزایش سطح بستر و همچنین میزان ظرفیت جذب پرداخته شد.
روش پژوهش: نمونه خام دیاتومیت بعد از شستشو با آب مقطر، با محلول 1 مولار اسیدکلریدریک طی دو مرحله 6 ساعته تحت دمای ° C 70 پالایش و درنهایت در دمای ° C 750 به مدت 4 ساعت کلسینه و در نهایت مشخصههای آن نظیر مساحت سطح ویژه، توزیع منافذ، ایزوترم جذب-واجذب و میزان ظرفیت جذب آن با عبورآلاینده تولوئن از آن مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: پالایش اسیدی موجب افزایش 2/2 برابری مساحت سطح ویژه، نسبت به نمونهای که تنها با آب دیونیزه شسته شده، داشت و همچنین میزان SiO2 به 88/16% رسید. با کلسینه کردن نمونه سطح ویژه 16/4% کاهش داشته و ساختار کریستالی افزایش یافت. نتایج XRF و XRD نشان داد که بیشترین ترکیب ساختار دیاتومیت به ترتیب کریستوبالیت، کوارتز و فلدسپار بوده و همچنین میزان ظرفیت جذب در نقطه شکست و اشباع بعد از اصلاح به ترتیب 131% و 97% افزایشیافت.
نتیجهگیری: اگرچه با اصلاح دیاتومیت با اسید و کلسینه کردن در دمای ° C 750، میزان سطح بستر و همچنین ظرفیت جذب آن افزایش یافت ولی در مقایسه با بستر های موجود نظیر کربن فعال و انواع زئولیت سنتزی افزایش چشم گیری نداشته و مطالعه بیشتری را می طلبد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
عوامل شیمیایی