Research code: IR.MUK.REC.1395/408
Ethics code: IR.MUK.REC.1395/408
پژوهشکده توسعه سلامت، مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، kamal.abedi@gmail.com
چکیده: (2604 مشاهده)
سابقه و هدف: آلودگیهای هوای داخل ساختمانها در میان پنج ریسک مهم سلامت محیط زیست قراردارند. در سالهای اخیر، نگرانیها در ارتباط با هوای داخل ساختمانها افزایش یافته است. در این مطالعه، به بررسی مطالعات انجام شده در حوزه تصفیهکنندههای قابل حمل هوا پرداخته شده است.
مواد و روشها: پس از تعیین کلمات کلیدی و انجام جستجوهای جامع در پایگاههای اینترنتی با درنظرگرفتن معیار ورود و خروج، بررسیهای کاملی به منظور دریافت آخرین یافتهها و روندکلی مطالعات انجام گرفت.
یافتهها: دستگاههای قابل حمل تصفیه هوا تنوع بسیار زیادی دارند و براساس نوع فناوری مورداستفاده تقسیمبندی میشوند. استانداردهای زیادی برای ارزیابی عملکرد این دستگاهها در کشورهای مختلف، توسعه یافته است، اما هیچکدام همه جنبههای عملکردی را دربر نمیگیرند. اثربخشی حذف VOCs توسط این دستگاهها باتوجه به نوع فناوری و سایر فاکتورهای اثرگذار، بین 20 تا 80 درصد و اثربخشی آنها در حذف ذرات معلق به طور میانگین بین 70 تا 95 درصد بوده است. همچنین، کارایی این دستگاهها در کنترل کووید-19 در مواردی که فیلتر شبه هپا با گرید 13 و بالاتر استفاده شده است، بالای 80 درصد گزارش شده است.
نتیجهگیری: دستگاههای مجهز به فیلتراسیون هپا در کنترل ذرات معلق محیطهای داخلی بسیار موثر تشخیص داده شده است. استفاده از دستگاههای مجهز به فناوریهای UVGI، پلاسما و ازن، به دلیل تولید محصولات فرعی خطرناک باید بسیار با احتیاط همراه باشد.
شمارهی مقاله: 2
نوع مطالعه:
مقاله مروری |
موضوع مقاله:
عوامل شیمیایی