دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 286-277 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ساوه، ساوه، ایران
3- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشکده علوم پزشکی ساوه، ساوه، ایران ، a.biabani.67@gmail.com
چکیده:   (2939 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت کیفیت زندگی کاری پرستاران شاغل در بخش مراقبت‌های ویژه در ارائه خدمات درمانی، شناسایی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر این شاخص اهمیت بسزایی دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بار کاری و کیفیت زندگی کاری در پرستاران بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌های شهر تهران انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در مطالعه مقطعی و توصیفی-تحلیلی حاضر به‌منظور تعیین حجم نمونه از روش کوکران برای جامعه نامعلوم استفاده شد. در این مطالعه 384 نفر از پرستاران بخش مراقبت‌های ویژه شاغل در بیمارستان‌های آموزشی-درمانی علوم پزشکی تهران در سال 1400 بررسی شدند. به‌منظور تعیین بار کاری از پرسش‌نامه بار کاری ذهنی NASA-TLX و برای تعیین کیفیت زندگی کاری از پرسش‌نامه کیفیت زندگی کاری (WRQoL) استفاده شد. داده‌ها پس از استخراج وارد نرم‌افزار SPSS نسخه 26 شد.
یافته‌ها: همبستگی میان پارامترهای کمّی دموگرافیک با شاخص‌های بار کاری و کیفیت زندگی نشان داد میزان همبستگی مثبت بین سن، سابقه کاری و تعداد شیفت در ماه با شاخص کیفیت زندگی کاری به ترتیب 0.65، 0.49 و 0.59 و همبستگی منفی با شاخص بار کاری به ترتیب 0.35-، 0.15- و 0.42- است.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد بین بار کاری و کیفیت زندگی کاری رابطه معکوسی وجود دارد. بنابراین لازم است مدیران بیمارستانی با آگاهی از شرایط موجود، با کاهش عوامل مؤثر بر بار کاری منجر به افزایش سطح کیفیت زندگی کاری پرستاران شوند.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 918 kb]   (1606 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.