دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansari S, Ghazi A S, Varmazyar S. Evaluation the reliability and validity of students' satisfaction questionnaire from training chairs . johe 2017; 4 (2) :1-6
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-301-fa.html
انصاری سمیرا، قاضی عطیه سادات، ورمزیار سکینه. بررسی روایی و پایایی پرسشنامه ی سنجش رضایتمندی دانشجویان از صندلی های آموزشی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (2) :1-6

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-301-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی قزوین
2- دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، Svarmazyar@qums.ac.ir
چکیده:   (10584 مشاهده)

مقدمه: با توجه به تأثیر رضایت از تجهیزات آموزشی و احساس راحتی و آرامش در حین حضور در کلاس درس بر یادگیری، تمرکز و افزایش بهره ­وری، لزوم وجود یک پرسش­نامه با روایی و پایایی مناسب­­ جهت تعیین رضایت­مندی دانشجویان از صندلی­ های آموزشی احساس می­شود. لذا هدف مطالعه­ ی حاضر طراحی و اعتبارسنجی پرسش­نامه­ی رضایت­مندی دانشجویان از صندلی ­های آموزشی بود.

روش بررسی: این مطالعه­ ی توصیفی در دو فاز طراحی و بررسی روایی و پایایی پرسش­نامه­ ی رضایت­مندی و تعیین نقطه برش آن در سال 1395 انجام گرفت. به­ منظور بررسی روایی محتوایی، از دو ضریب CVR و CVI و جهت تعیین پایایی بیرونی و درونی، از روش آزمون-بازآزمون و آلفای کرونباخ استفاده شد. جهت تعیین حساسیت، ویژگی و نقطه برش نیز از منحنی ROC استفاده گردید.

یافته ­ها: شاخص روایی محتوا 0.798 محاسبه شد که این عدد یک عدد قابل قبول برای پرسش­نامه می­ باشد. آلفای کرونباخ 0.799 و همبستگی بین سؤالات در سری اول و دوم در سطح معناداری قابل قبول بود (0.825=r با 0.000=p-value). در تست تشخیصی ROC، نقطه­ی برش با حساسیت و ویژگی  80.9% و 46.2%، 35.5 به­دست آمد و سطح زیر منحنی در این نقطه برش 0.65 بود.

نتیجه­ گیری: بنا بر نتایج این مطالعه، در بررسی شاخص ­های روایی و پایایی مرتبط با پرسش­نامه­ی محقق­ ساخته­ ذکر شده مشخص گردید که این پرسش­نامه از روایی و پایایی مناسبی در بررسی میزان رضایت­مندی از صندلی آموزشی برخوردار می­باشد و حتی می­توان از آن جهت ارزیابی هر گونه صندلی اداری، دانش ­آموزی استفاده نمود. 

واژه‌های کلیدی: روایی، پایایی، رضایت، صندلی
متن کامل [PDF 822 kb]   (5519 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb