مقدمه: با توجه به تأثیر رضایت از تجهیزات آموزشی و احساس راحتی و آرامش در حین حضور در کلاس درس بر یادگیری، تمرکز و افزایش بهره وری، لزوم وجود یک پرسشنامه با روایی و پایایی مناسب جهت تعیین رضایتمندی دانشجویان از صندلی های آموزشی احساس میشود. لذا هدف مطالعه ی حاضر طراحی و اعتبارسنجی پرسشنامهی رضایتمندی دانشجویان از صندلی های آموزشی بود.
روش بررسی: این مطالعه ی توصیفی در دو فاز طراحی و بررسی روایی و پایایی پرسشنامه ی رضایتمندی و تعیین نقطه برش آن در سال 1395 انجام گرفت. به منظور بررسی روایی محتوایی، از دو ضریب CVR و CVI و جهت تعیین پایایی بیرونی و درونی، از روش آزمون-بازآزمون و آلفای کرونباخ استفاده شد. جهت تعیین حساسیت، ویژگی و نقطه برش نیز از منحنی ROC استفاده گردید.
یافته ها: شاخص روایی محتوا 0.798 محاسبه شد که این عدد یک عدد قابل قبول برای پرسشنامه می باشد. آلفای کرونباخ 0.799 و همبستگی بین سؤالات در سری اول و دوم در سطح معناداری قابل قبول بود (0.825=r با 0.000=p-value). در تست تشخیصی ROC، نقطهی برش با حساسیت و ویژگی 80.9% و 46.2%، 35.5 بهدست آمد و سطح زیر منحنی در این نقطه برش 0.65 بود.
نتیجه گیری: بنا بر نتایج این مطالعه، در بررسی شاخص های روایی و پایایی مرتبط با پرسشنامهی محقق ساخته ذکر شده مشخص گردید که این پرسشنامه از روایی و پایایی مناسبی در بررسی میزان رضایتمندی از صندلی آموزشی برخوردار میباشد و حتی میتوان از آن جهت ارزیابی هر گونه صندلی اداری، دانش آموزی استفاده نمود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |