دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 80-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltani E. Presenting a Model to Assess the Risk of Explosives Warehouse Hazards using the Combined Aras-Shannon's Entropy Methods in a Fuzzy Environment. johe 2023; 10 (2) : 1
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-878-fa.html
سلطانی ادریس. ارائه‌ی الگویی جهت ارزیابی خطرات انبار موادمنفجره در معادن با استفاده از روش تلفیقی آراس-آنتروپی‌شانون در محیط فازی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1402; 10 (2) :69-80

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-878-fa.html


کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، e.soltani@edu.umsha.ac.ir
چکیده:   (1396 مشاهده)
سابقه و هدف: انبار موادمنفجره از جمله قسمت های خطرناک در معادن محسوب می‌شود و افراد شاغل در آن در معرض انواع خطرها و آسیب‌های فیزیکی، شیمیایی و روانی هستند که ممکن است بر سلامت آن‌ها تأثیر منفی بگذارد؛ لذا پژوهش حاضر در این راستا و با هدف ارائۀ الگویی برای ارزیابی خطرات موجود در این انبارها انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: ابتدا با استفاده از روش ارزیابی ریسک Fine-Kinney، معیارهای مؤثر در تعیین خطرات انبار موادمنفجره شامل شدت، احتمال و فرکانس مواجهه شناسایی و سپس وزن هر یک از معیارها با استفاده از روش آنتروپی‌شانون محاسبه شد. درنهایت، خطرات انبارهای موادمنفجره تعیین و اولویت‌بندی آن‌ها با استفاده از روش آراس مشخص شد.
یافته‌ها: براساس محاسبات روش آنتروپی‌شانون، از بین سه معیار بررسی‌شده، معیار شدت با وزن 0.61 بیشترین وزن را به خود اختصاص داد. همچنین بین ریسک‌های مختلف بررسی‌شده، به‌ترتیب، استفاده از هرگونه وسایل ایجادکننده‌ی شعله در انبار (14R استفاده‌نکردن از وسایل مخصوص حین بازکردن صندوق موادمنفجره (17R) و بازکردن صندوق ها در داخل انبار (7R) خطرات مهم انبارهای موادمنفجره شناخته شدند.
نتیجه‌گیری: در این مطالعه، معیار شدت مهم‌ترین معیار و استفاده از هرگونه وسایل ایجادکننده‌ی شعله در انبار مهم‌ترین ریسک شناخته شد. همچنین مشخص شد روش پیشنهادی می‌تواند به‌عنوان روش ارزیابی ریسک برای شناسایی خطرات موجود در انبار موادمنفجره استفاده شود.

 
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 836 kb]   (480 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb