Ethics code: IR.UMSHA.REC.1400.035

XML English Abstract Print


1- ، mirzaei@umsha.ac.ir
چکیده:   (88 مشاهده)
سابقه و هدف: ارائه مراقبت ایمن و با کیفیت بالا در زمان بحران‌هایی مانند بلایای طبیعی، درگیری‌ها، یا بیماری‌های همه گیر باید همیشه یکی از اهداف اساسی یک سیستم مراقبت بهداشتی باشد. در مراقبت‌های بهداشتی، علاوه بر بیماران کارکنان نیز آسیب می‌بینند. از این رو، هدف این مطالعه بررسی وضعیت فرهنگ HSE و رابطه آن با ابتلا به کووید-19 در مراکز بهداشتی و درمانی است.
مواد و روش‌ها: پژوهش مقطعی تحلیلی حاضر با استفاده از پرسشنامه استاندارد فرهنگ ایمنی HSE و تست PCR معیار ابتلای کارکنان به کووید-19 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت طبقه‌ای تصادفی جهت بررسی‌ها انتخاب شدند. در ادامه جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
یافته ها: تعداد شرکت کنندگان در این مطالعه 452 کارمند شاغل در بیمارستان مرکز کرونای شهرستان بروجرد با میانگین سنی و انحراف معیار 69/5 ± 97/33 بود. میانگین و انحراف معیار نمره ی کلی فرهنگ HSE 53/23 ± 64/172 بود و 1/7% افراد دارای فرهنگ HSE منفی و 9/92% دارای فرهنگ HSE مثبت بودند. بررسی وضعیت ابتلا به کووید-19 نشان می‌دهد که 1/70% از افراد به ویروس مبتلا شده‌اند. نتایج رگرسیون خطی چند متغیره نشان داد که با افزایش سن، نمره کلی فرهنگ HSE کاهش می‌یابد (0001/0=p-value). 
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که فرهنگ HSE در کارکنان سلامت بیمارستان مورد مطالعه در سطح بالایی قرار دارد و متغیرهای سن، سابقه حادثه، ابتلا به بیماری و نوع شغل از عوامل موثر بر نمره فرهنگ HSE می‌باشند.


 
شماره‌ی مقاله: 5
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb