دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 144-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimi H, Esmaeili R, Asadi H. Determining the Level of Hospital Risk in Mashhad by the Method of Safety and Occupational Health Assessment in the Hospital. johe 2023; 10 (2) : 8
ابراهیمی حسین، اسماعیلی رضا، اسدی هادی. تعیین سطح خطرات بیمارستانی در مشهد به‌روش ارزیابی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در بیمارستان (HOSHRA). مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1402; 10 (2) :139-144

1- دانشکده بهداشت، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، ebrahimihs3@mums.ac.ir
2- دانشکده بهداشت، گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سابقه و هدف: بیمارستان‌ها از سازمان‌های مهم در نظام درمانی هستند. ارزیابی خطر ابزاری برای کنترل آن‌ها است و مدیریت خطر در بیمارستان برای کاهش فراوانی حوادث بیمارستانی مفید است. این مطالعه به‌منظور ارزیابی خطرات ایمنی و بهداشت بیمارستان به‌روش ارزیابی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در بیمارستان (HOSHRA) انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه به‌صورت مقطعی در 32 بخش در بیمارستان آموزشی درمانی در سال 1401 در شهر مشهد انجام شد. داده‌ها با استفاده از چک‌لیست HOSHRA جمع‌آوری و با استفاده از فرمول‌های روش HOSHRA تجزیه‌وتحلیل شد.
یافته‌ها: بالاترین امتیاز به‌دست‌آمده در حیطه‌ی مخاطرات ارگونومی (102.8) و کمترین امتیاز مرتبط با حیطه‌ی عوامل فیزیکی (67.28) در بیمارستان بود. به‌غیر از امتیاز حیطه‌ی ارگونومی، امتیاز حیطه‌های فیزیکی، شیمیایی، روانی و زیستی در سطح متوسط خطرات بود و حیطه‌ی‌ ارگونومی در سطحی پذیرفتنی قرار داشت.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد مخاطرات ارگونومی در سطحی پذیرفتنی قرار دارد ولی همچنان نیازمند پایش مداوم است؛ و از طرفی خطرات شیمیایی، ارگونومیکی، روانی، فیزیکی و زیستی در سطح ریسک پذیرفتنی نیستند و به اصلاحات بیشتری در آینده نیاز دارند.

واژه‌های کلیدی: ارزیابی خطر، (HOSHRA)، بیمارستان