دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 241-230 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-899-1
Ethics code: ir.umsha.rec.1398.1107

Mohammadfam I, Mirzaei Aliabadi M, Aala Y. Design a Windows-based Framework for Developing an HSE-Plan: A Case Study of Shiraz Electricity Distribution Company. johe 2023; 9 (4) : 3
محمدفام ایرج، میرزایی علی آبادی مصطفی، اعلا یاسمن. طراحی چارچوبی تحت ویندوز برای تدوین HSE-Plan (مطالعه موردی: شرکت توزیع نیروی برق شیراز). مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1401; 9 (4) :230-241

1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، yasamanaala@gmail.com
سابقه و هدف: امروزه پیمانکاران ملزم به ارائه HSE-Planقبل از آغاز پروژه هستند و مسئولان HSE در سازمان‌ها باید توانایی تدوین HSE-Planرا داشته باشند. به دلیل نبود فرمت مشخص برای تدوین HSE-Plan به‌منظور پیشگیری از سلیقه‌ای عمل کردن، صرف وقت و هزینه اضافی و از قلم افتادن بخش‌های ضروری آن، مطالعه حاضر با هدف ارائه الگوی ثابتی برای کاربران به‌منظور تدوین HSE-Plan خاص پروژه‌ها با استفاده از یک نرم‌افزار مناسب انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: ابتدا با جست‌وجو در پایگاه‌های داده‌ای مختلف و نظرات خبرگان، چارچوب اصلی HSE-Plan تعیین شد. در مرحله بعد، ایده‌پردازی و طراحی پرتال انجام شد. سپس اطلاعات پایه‌ای مورد نیاز وارد برنامه شد و قسمت‌های مختلف برنامه مطابق با نیازمندی‌های هر بخش طراحی شد. درنهایت اعتبارسنجی نرم‌افزار با آزمودن آن در یک شرکت توزیع نیروی برق استانی انجام شد.
یافته‌ها: با توجه به گزینه‌های ورودی، موضوع پروژه و الزامات خاص آن، خروجی‌های متناسب با پروژه‌های مختلف طراحی و پس از وارد کردن اطلاعات مورد نیاز هر قسمت، HSE-Plan خروجی نمایش داده می‌شود.
نتیجه‌گیری: این نرم‌افزار به کاربر کمک می‌کند با ورود اطلاعاتی نظیر داده‌های ارزیابی خطر، نتایج حوادث شغلی و غیره، اهداف و خط‌مشی‌های مناسبی برای سازمان تعریف و الزامات مربوطه را شناسایی کند که درنهایت مجموعه این مطالب، HSE-Plan مورد نیاز کاربران را ایجاد می‌کند.