دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 25-19 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shoja E, Cheraghali M H, Rezghi Rostami A, Derakhshani A. Vulnerability Assessment in Technology-Based Systems: A Case Study in Tehran Gas Supply Network. johe 2021; 8 (1) :19-25
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-662-fa.html
شجاع اسماعیل، چراغعلی محمد حسن، رزقی رستمی علیرضا، درخشانی علیرضا. ارزیابی آسیب‌پذیری در سیستم‌های تکنولوژی‌محور: یک مطالعۀ موردی در شبکۀ گازرسانی شهر تهران. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (1) :19-25

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-662-fa.html


1- گروه مدیریت تکنولوژی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mhcheraghali6@gmail.com
3- گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (2423 مشاهده)
سابقه و هدف: انواع خطرات طبیعی، انسان‌ساز و تکنولوژیک می‌تواند تاب‌آوری یک سیستم را تهدید نموده و باعث آسیب‌پذیری آن شود. در این راستا، مطالعۀ حاضر با هدف ارزیابی آسیب‌پذیری در شبکه گازرسانی شهر تهران انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه مقطعی در ایستگاه‌های تقلیل فشار درون شهری در یکی از مناطق گازرسانی شهر تهران در سال 1398 انجام شد. این مطالعه مبتنی بر رویکرد شناسایی کانون‌های خطر، تهدید و ارزیابی آسیب‌پذیری انجام شد. ارزیابی آسیب‌پذیری با استفاده از ماتریس سه بعدی و متشکل از سه فاکتور احتمال وقوع، شدت آسیب و میزان آمادگی در برابر تهدید صورت گرفت.
یافته‌ها: در ایستگاه‌های تقلیل فشار مورد مطالعه، شش منبع خطر یا تهدید شامل: اتصال عایقی، شیرهای قطع‌کننده، لوله‌های خطوط ایستگاه، سنسینگ‌ها، رگولاتور و فیلتر شناسایی گردید. آسیب‌پذیری ناشی از این شش منبع خطر به ترتیب 36، 30، 120، 112، 40 و 140 برآورد شد. نتایج نشان دادند که تهدید سه منبع خطر اتصال عایقی، شیرهای قطع‌کننده و رگولاتور در سطح دو و متوسط و آسیب‌پذیری ناشی از سه منبع تهدید لوله‌های خطوط ایستگاه، سنسینگ‌ها و فیلتر در سطح سه و شدید بوده و شاخص آسیب‌پذیری در محدوده 215 - 101 می‌باشد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه بیانگر آن بودند که شش منبع خطر بزرگ تاب‌آوری ایستگاه‌های تقلیل فشار درون شهری در این منطقه، گازرسانی را تهدید می‌نماید. نتایج ارزیابی آسیب‌پذیری این ایستگاه‌های تقلیل فشار نشان دادند که میزان تاب‌آوری در مقابل این تهدیدات به طور نسبی پایین بوده و نیازمند توجه ویژه در جهت کاهش آسیب‌پذیری در این بخش از شبکۀ گازرسانی می‌باشد.
متن کامل [PDF 702 kb]   (907 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb