دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 43-35 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S M, yazdani Rad S, Sadeghian M, Abbasi M, Jahadi naeini M. Relationship between Resilience and Hypochondriasis due to COVID-19: A Case Study in an Occupational Environment. johe 2021; 7 (4) :35-43
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-633-fa.html
موسوی سید مهدی، یزدانی راد سعید، صادقیان مرضیه، عباسی میلاد، جهادی نائینی مهسا. بررسی ارتباط بین تابآوری و خودبیمارانگاری ناشی از بیماری کووید-19: مطالعه موردی در یک محیط شغلی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1399; 7 (4) :35-43

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-633-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
4- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، jahadimahsa972@gmail.com
چکیده:   (4182 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری کووید-19 علاوه بر اثرات جسمانی، اثرات روانی نظیر استرس، اضطراب و اختلالاتی همچون خودبیمارانگاری را به همراه دارد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین خودبیمارانگاری با تابآوری در شرایط همهگیری بیماری کووید-19 در یک محیط شغلی انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه مقطعی حاضر در اواخر بهار سال 1399 در ارتباط با 275 نفر از کارکنان یکی از صنایع جنوب ایران انجام شد. ابزارهای گردآوری اطلاعات عبارت بودند از: پرسشنامه دموگرافیک،
پرسشنامه محقق
ساخته، پرسشنامه خودبیمارانگاری ایوانز (Evans) و پرسشنامه تابآوریCD-RSC (Connor-Davidson Resilience Scale). اطلاعات جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS 22 و تحلیل واریانس یکطرفه، Pearson و رگرسیون خطی مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان دادند که میانگین شیوع خودبیمارانگاری 33.37، انحراف معیار آن 14.87 و میانگین کل و انحراف معیار نمره تابآوری 20.95±78.56 میباشد. در این مطالعه بین خودبیمارانگاری با متغیرهای سن، سابقه کار، استفاده از وسایل حفاظت فردی، تجربه کرونا و توجه به اقدامات پیشگیرانه، رابطه معناداری وجود داشت (05/0P<). بین تابآوری و متغیر سن، سابقه کاری، توجه به اقدامات پیشگیرانه و استفاده از وسایل حفاظت فردی نیز رابطه معناداری مشاهده گردید (05/0P<). شایان ذکر است که رابطه منفی و قابل توجهی بین خودبیمارانگاری و تابآوری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات روانی بیماری کووید-19 نظیر استرس و خودبیمارانگاری، انجام اقداماتی جهت کاهش اختلال خودبیمارانگاری و افزایش تابآوری در بین کارکنان به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با خودبیمارانگاری به ویژه در مواجهه با شرایط سخت همهگیری کرونا ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 1551 kb]   (1967 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb