دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikpey A, Madandar M, Fallahmorad Z. Qualitative Evaluation of Laboratory Hoods in Departments Affiliated to Qazvin University of Medical Sciences, Followed by an Interventional Measure. johe 2021; 7 (4) :1-7
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-599-fa.html
نیک پی احمد، معدندار مریم، فلاح مراد زهره. ارزیابی کیفی عملکرد هودهای آزمایشگاهی در واحدهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی قزوین و انجام اقدام مداخله‌ای. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1399; 7 (4) :1-7

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-599-fa.html


1- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران ، nikpey@gmail.com
2- گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
چکیده:   (2922 مشاهده)
سابقه و هدف: در محیطهای آزمایشگاهی از مواد شیمیایی و بیولوژیکی مختلفی با ویژگیهای فیزیکو شیمیایی و اثرات بهداشتی متنوع استفاده میشود. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کیفی عملکرد هودهای آزمایشگاهی در آزمایشگاههای "پردیس" و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه 19 هود شیمیایی و 10 هود بیولوژیکی واقع در آزمایشگاههای دانشگاه و معاونت غذا و داروی استان قزوین براساس طرحهای استاندارد ACGIH (American Conference of Governmental Industrial Hygienists) مورد بررسی قرار گرفت. سرعت در دهانه، مشخصات ساختاری و درجه تطابق با استاندارد بررسی گردید و نتایج به دست آمده با استفاده از نرم‌افزار SPSS 21 تجزیه‌ و تحلیل شدند. برای هفت هود که عملکرد مناسبی نداشتند، طراحی سیستم تهویه مرکزی به روش فشار سرعت انجام شد.
یافته‌ها: 6.92 درصد از هودها، سرعت در دهانه مناسبی نداشتند و حداکثر سرعت در دهانه در حدود 158 فوت بر دقیقه بود. 67 درصد از هودهای شیمیایی، نشتی‌های واضح و قابل ‌رؤیت داشتند و اتصال آن‌ها به کانال‌های سقف به شکلی نامناسب توسط لوله منعطف انجام ‌شده بود. نتایج ارزیابی سرعت در دهانه هودهایی که به سیستم تهویه مرکزی متصل شده بودند، نشان از بهبود 60 درصدی هواگذر هود داشتند و در این حالت، سرعت 92±11 فوت بر دقیقه در دهانه هود تأمین شده بود. به‌ منظور استفاده از ظرفیتهای رقیق‌سازی هوا، دودکش سیستم تهویه در بالاترین نقطه ساختمان نصب گردید تا مانع از برگشت هوای آلوده به داخل ساختمان شود.
نتیجه‌گیری: بیشتر هودهای مورد بررسی عملکرد مناسبی نداشتند و قادر به کنترل مواجهه تنفسی نبودند. هواکشهای متصل به هودها نیز غالباً ضمن ایجاد صدای زیاد، توانایی لازم برای غلبه بر افت فشار مسیرهای تخلیه را نداشتند.
متن کامل [PDF 1141 kb]   (1620 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb