دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 73-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirali G, Afshari D, amiri A, kiani S, rashnoudi P. Effect of Job Stress on the Productivity of Workers at an Oil and Gas Company in Southwest Iran. johe 2019; 6 (3) :65-73
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-523-fa.html
شیرالی غلامعباس، افشاری داوود، امیری ارمان، کیانی سیما، رشنودی پیام. تأثیر استرس شغلی بر بهره وری کارکنان یکی از شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز در جنوب غرب کشور ایران. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1398; 6 (3) :65-73

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-523-fa.html


1- گروه بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
2- گروه بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
3- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اهواز، ایران
4- گروه بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران ، payaamrashnodi@gmail.com
چکیده:   (5280 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از عوامل تأثیرگذار بر بهرهوری و سلامت شغلی کارکنان، میزان استرس شغلی میباشد؛ بهگونهای که در سالهای اخیر بر هشدار در مورد افت میزان بهرهوری و بازده ناشی از استرس تأکید شده است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر میزان استرس شغلی بر بهرهوری کارکنان یکی از شرکتهای بهرهبرداری نفت و گاز در جنوب غرب کشور انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: به‌منظور بررسی استرس شغلی و بهرهوری کارکنان از پرسشنامه استاندارد استرس شغلی مؤسسه انگلستان ( Health and Safety ExecutiveHSE:) و نیز پرسشنامه بهرهوری ساعت چی استفاده گردید که روایی و پایایی آنها تأیید شده است. آنالیزهای آماری مناسب نیز با استفاده از نرمافزار SPSS 24 در سطح معناداری 05/0 انجام شد.
یافته‌ها: میانگین نمره استرس شغلی افراد معادل 43/0±68/3 به‌دست آمد و بهترتیب 4/36 و 6/63 درصد از افراد دارای استرس کم و بدون استرس بودند. علاوه‌براین، نتایج نشان دادند که بهرهوری با استرس شغلی و هریک از شاخصهای نقش، ارتباط، حمایت مسئولان، حمایت همکاران و تقاضا، همبستگی معکوس و معناداری دارد (05/0P<). رابطه بهره‌وری با هریک از متغیرهای سن، سابقه کار و تحصیلات نیز معنادار بود (05/0P<).
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه بین میانگین استرس شغلی و بهرهوری رابطه معکوس و معناداری وجود دارد، میتوان نتیجه گرفت که یکی از استراتژیهای افزایش میزان بهره‌وری افراد، کنترل میزان استرس شغلی و فاکتورهای اثرگذار بر آن در محیط کاری کارگران میباشد.
متن کامل [PDF 1718 kb]   (1603 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ارگونومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb