Yarahmadi P, Dashti S, Sabzghabaei G R. Assessment and ranking of contractors from the point of view HSE performance using Multi-criteria decision making method (AHP and TOPSIS) in Imam Khomeini port complex. johe 2018; 4 (4) :70-80
URL:
http://johe.umsha.ac.ir/article-1-325-fa.html
یاراحمدی پروانه، دشتی سولماز، سبزقبائی غلامرضا. ارزیابی و رتبهبندی پیمانکاران از نظر عملکرد HSE با استفاده از روش تصمیمگیری چند معیاره (AHP و TOPSIS) در مجتمع بندری امام خمینی (ره). مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (4) :70-80
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-325-fa.html
1- گروه مدیریت محیط زیست (HSE)، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
2- استادیار گروه محیطزیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. ، Soolmazdashti@iauahvaz.ac.ir
3- استادیارگروه محیط زیست دانشگاه صنعتی خاتمالانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران.
چکیده: (7735 مشاهده)
مقدمه: ارزیابی عملکرد و تعیین اثربخشی سیستم مدیریتی از جمله سیستم مدیریت HSE (Health Safety Environment) به منظور دست یافتن به بهبود مستمر در سازمانها امری اجتنابناپذیر است.
مواد و روش: این پژوهش بهمنظور ارزیابی و رتبهبندی پیمانکاران از نظر عملکرد HSE با استفاده از روش تصمیمگیری چند معیاره (AHP و TOPSIS) در مجتمع بندری امام خمینی (ره) و ارائه راهکارهای مدیریتی در راستای پیشبرد و بهبود وضعیت HSE پیمانکاران در این مجتمع صورت پذیرفت.
نتایج: بدین منظور پس از شناسایی 38 پیمانکار، با استفاده از تکنیک دلفی 4 معیار و 22 زیر معیار تعیین گردید و با استفاده از روش AHP (Analytical Hierarchy Process) معیارها و زیرمعیارها وزن دهی و اولویتبندی گردید، که معیار مدیریتی با وزن 0/586 بالاترین امتیاز و معیار محیطزیستی با وزن 0/085 پایینترین امتیاز، همچنین زیرمعیار نیروی متخصص HSE با وزن 0/272 بالاترین و فضای سبز با وزن 0/006 پایینترین وزن را به خود اختصاص دادند. در پایان با استفاده از تکنیک TOPSIS (Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution) ارزیابی و رتبهبندی پیمانکاران از نظر عملکرد HSE انجام شد. نتایج نشان داد که از لحاظ عملکرد HSE شرکت T.GH.KH (تخلیه و بارگیری مواد فله- نت خشکی و تخلیه و بارگیری) با امتیاز 0/9452 در رتبه اول، شرکت A.N.A (خدمات دریایی و بندری- نت خشکی و تخلیه و بارگیری) با امتیاز 0/9367 در رتبه دوم و شرکت G.A (خدمات دریایی و بندری- نت خشکی و تخلیه و بارگیری) با امتیاز 0/9264 در رتبه سوم قرارگرفتند. همچنین پیمانکاران براساس عملکرد HSE در سه سطح خوب (9 پیمانکار)، متوسط (22 پیمانکار) و ضعیف (7 پیمانکار) سطحبندی شدند.
نتیجهگیری: براساس شاخصهای تعیین شده، عملکرد مدیریت HSE در اکثر شرکتهای پیمانکاری در وضعیت مطلوب و تعداد محدودی از شرکتها در سطح خوب و قابل قبول بود. این وضعیت مطلوب میتواند ناشی از استقرار سیستم مدیریت HSE و میزان تعهد پیمانکاران در رعایت الزامات HSE باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشي |
موضوع مقاله:
ایمنی