دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 16-8 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yarahmadi R, Damiri Z. Assessment and Simulation of airflow pattern and particle with CFD method in a pharmaceutical industry . johe 2017; 4 (3) :8-16
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-274-fa.html
یاراحمدی رسول، دمیری ذبیح اله. ارزیابی و شبیه سازی الگوی جریان و پراکنش ذرات با تکنیک CFD در اتاق پاک یک صنعت دارویی . مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1396; 4 (3) :8-16

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-274-fa.html


1- گروه بهداشت حرفه ای،عضو مرکز تحقیقات بهداشت کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، Zabiolah.damiri@gmail.com
چکیده:   (6071 مشاهده)

مقدمه: اتاق پاک محیطی کاملا محصور میباشد که در آن غلظت  ذرات هوابرد تحت کنترل میباشد و یک محیط ضروری در صنعت داروسازی برای تولید محصولات  با کیفیت می باشد . بنابراین هدف از این مطالعه شبیه سازی  الگوی جریان و هم چنین ارزیابی و شبیه سازی  پراکنش و ردیابی ذرات در اتاق پاک  با استفاده از تکنیک دینامیک سیالات محاسباتی در یک صنعت دارویی  می باشد.
روش کار : مطالعه حاضر یک پژوهش تجربی کاربردی  است که  در سال 1394 در یک صنعت دارویی انجام شد. روش انجام  کار در این مطالعه تعیین  غلظت و تعداد ذرات  در اتاق پاک بر اساس  استاندارد 3-14644 ISO بود. هم چنین الگوی جریان و پراکنش  ذرات در اتاق پاک با کلاس پاکیزگی C با استفاده از  تکنیک  دینامیک سیالات محاسباتی  شبیه سازی گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که مسیر حرکت ذرات و چگونگی توزیع و پراکنش ذرات در اتاق پاک به طور کامل تابع شکل جریان و الگوی جریان هوا در اتاق پاک می باشد . همچنین نتایج حاصل از شبیه سازی ذرات در اتاق پاک نشان داد که خروجی های دیواری راندمان بالای 70 درصد در حذف ذرات 0/5 و 5 میکرون دارد.
نتیجه گیری :  این مطالعه نشان داد  که وجود ابزار و تجهیزات موجود در اتاق پاک بر الگوی جریان هوا و در نهایت بر راندمان حذف ذرات در اتاق پاک تاثیر می گذارد و در نهایت نتایج حاصل از شبیه سازی پراکنش ذرات در اتاق پاک نشان داد که الگوی جریان هوا بیشترین تاثیر را بر حدف ذرات در اتاق پاک دارد.

متن کامل [PDF 1403 kb]   (2377 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: عوامل شیمیایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb