دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei aliabadi M, Mohammad Fam I, Kalatpour O, Babayi mesdaraghi Y. Risk assessment of liquefied petroleum gas (LPG) storage tanks in the process industries using the Bowtie technique. johe 2016; 3 (2) :1-11
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-186-fa.html
میرزائی علی آبادی مصطفی، محمد فام ایرج، کلات پور امید، بابایی مسدرقی یوسف. ارزیابی ریسک مخازن ذخیره سازی گاز نفتی مایع شونده در صنایع فرایندی با استفاده از تکنیک پاپیونی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1395; 3 (2) :1-11

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-186-fa.html


1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، usf.hse@gmail.com
چکیده:   (12996 مشاهده)

مقدمه: در مخازن ذخیره سازی LPG مقدار زیادی گازهای قابل اشتعال تحت فشار نگهداری می­شود. رهایش محتویات این مخازن می­تواند به پیامدهایی  مانند BLEVE و انفجارهای آتشین منجر شود. بنابراین، شناسایی علل و پیامدها و سناریوهای حوادث و تعیین احتمال رخداد آنها با استفاده از روش پاپیونی (Bowtie) که از ترکیب دو روش آنالیز درخت خطا و آنالیز درخت رویداد حاصل می­شود امری ضروری بوده و هدف این مطالعه می­باشد.

روش بررسی: در این مطالعه که در سال 1395 انجام شده است خطرات موجود در مخازن LPG پالایشگاه تهران با روش FTA شناسایی و پیامدهای بعد از رویداد اصلی با استفاده از ETA پیش­بینی شده و احتمالات هرکدام محاسبه و با استفاده از دیاگرام Bowtie مسیر حادثه از فاز علل تا فاز پیامدها ترسیم و بررسی گردید.

یافته ها: در مجموع 21رویداد و 11برش حداقل همراه با احتمالات رخداد و میزان اهمیت هریک در سمت چپ و 9 پیامد و سناریو بعد از رویداد اصلی همراه با احتمالات هریک در سمت راست دیاگرام Bowtie مشخص گردید. احتمال وقوع رویداد اصلی(رهایش  LPG از مخزن کروی) 3.45×10-2 محاسبه شد.

نتیجه ­گیری: همه عوامل دخیل در رخداد حوادث و پیامد­ها بصورت تصویری در دیاگرام نمایش داده می­شود. با توجه به دادهای بدست آمده، بدلیل احتمال بالای پیامد نیاز به تعبیه سیستم های fire stopمی­ باشد.

متن کامل [PDF 855 kb]   (12705 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb