دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 37-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamaei M, Alizadeh S S, Keshvari A, Kheyr khah Z, Moshashaei P. Investigating and modeling of the effects of condensate storage tank fire in a refinery. johe 2015; 2 (3) :29-37
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-115-fa.html
کمائی محمد، علیزاده سید شمس الدین، کشوری عبدالرحمن، خیرخواه زینب، مشعشعی پریسا. بررسی و مدل سازی اثرات ناشی از آتش سوزی مخزن ذخیره میعانات گازی در حال ساخت یک پالایشگاه. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1394; 2 (3) :29-37

URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-115-fa.html


1- انشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات،
2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، ss.alizadeh@MODARES.AC.IR
3- قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا
4- نشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات،
5- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (9200 مشاهده)

زمینه و هدف: مخازن ذخیره سازی نفت یکی از مهمترین تأسیسات صنعتی است که همواره در معرض ریسک انتشار مواد سمی، آتش سوزی و انفجار می باشد که در این میان آتش سوزی رایج ترین و انفجار به جهت میزان مرگ و میری که به دنبال دارد، مهمترین ریسک برای مخازن است. مطالعه حاضر اثرات ناشی از آتش سوزی مخزن میعانات گازی را مدل سازی و بررسی نموده و سطوح اضطرار را بر اساس تعاریف مرکز ایمنی فرآیندهای شیمیایی مشخص کرده و الگوی بهینه ای از واکنش سریع جهت کنترل شرایط اضطراری فراهم می کند.

روش بررسی: در این مقاله با استفاده از روش مطالعه عملیات و خطر، رهایش و نشتی از مخزن سقف شناور میعانات گازی بررسی شد و سپس با توجه به شدت گسترش حریق و مقدار تشعشعات حاصله از آن با نرم افزار تجزیه و تحلیل خطرات فرآیندی نقاط خطر و حریم ایمن تعیین و بر اساس استاندارد موسسه CCPS سطح اضطرار مشخص گردید و راهکارهای کنترلی ارائه شد.

یافته ها: از آنجا که مدل سازی با حداکثر ظرفیت مخزن و متوسط شرایط آب هوایی در فصول گرم و سرد سال انجام شد، نتایج حاصل بیانگر آن بود که حریم ایمن بر اساس میزان تشعشعات 4 کیلو وات بر متر مربع در نشتی و تخلیه ناگهانی مخزن میعانات گازی به ترتیب 60 متر و 140 متر می باشد.

نتیجه گیری: با توجه به شرایط موجود طرحی جهت مدیریت شرایط اضطراری به طور کامل ارائه شد و پیشنهادات کاربردی جهت افزایش ضریب اطمینان و هماهنگی ارائه گردید. 

متن کامل [PDF 1158 kb]   (6272 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشي | موضوع مقاله: ایمنی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb