دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 61-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hajagazadeh M, Nasirzadeh N, Zare M. Perceived social support in the personnel of a manufacturing industry in Urmia in 2014-15. johe 2015; 2 (2) :52-61
حاج آقازاده محمد، نصیرزاده نفیسه، زارع محمد. مطالعه حمایت اجتماعی ادارک شده در کارکنان یکی از کارخانه‌های تولیدی شهر ارومیه در سال 1393 . مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1394; 2 (2) :52-61

1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشکده بهداشت، علوم پزشکی تبریز ، nafisenasirzade@yahoo.com

زمینه و هدف: حمایت اجتماعی ادراک‌شده توسط کارکنان یک سازمان به عنوان یکی از عوامل مهم روان‌شناختی اثرگذار بر بهره وری نیروی انسانی شناخته می‌شود و می‌تواند بر کیفیت زندگی اثر مثبت و مستقیم بگذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان برخورداری کارکنان یکی از کارخانه­های تولیدی شهر ارومیه از حمایت اجتماعی ادراک‌شده و رابطه آن با متغیرهای دموگرافیک کارکنان بود.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بود که در آن 156 نفر از کارکنان یکی از کارخانه­های تولیدی شهر ارومیه به پرسشنامه حمایت اجتماعی ادراک پاسخ دادند. از طریق روش­های توصیفی و تحلیلی (مجذور کای و آنالیز واریانس یک طرفه) نتایج مورد آنالیز قرار گرفتند.

یافته ها: میزان حمایت اجتماعی ادراک‌شده کارکنان از سوی همکاران با میانگین72/0± 36/3 بیشتر از حمایت ادراک‌شده از سوی مدیران با میانگین 65/0± 99/2 بود. رابطه آماری معنی‌داری بین سن، سابقه کار و نوع استخدام با حمایت اجتماعی ادراک‌شده کارکنان از سوی همکاران و مدیران مشاهده شد(05/0Pvalue <).

نتیجه گیری: از آنجایی که حمایت اجتماعی ادراک‌شده کارکنان از طرف همکاران و مدیران در وضعیت متوسط می­باشد؛ مدیران بایستی در جهت محیط کاری برخوردار از حمایت اجتماعی کوشا باشند و ارتباط بهتری با کارکنان برقرار نمایند تا عملکرد آن‌ها در حیطه­های مختلف بهبود یابد. بدلیل نیاز بیشتر کارکنان کم­تجربه به حمایت اجتماعی، پیشنهاد می­شود مدیران حمایت خود را با تشویق آن‌ها به صورت پرداخت پاداش، حمایت عاطفی و برقراری ارتباط آسان­تر با آن‌ها اعلام نمایند.