Askari A, Golmohammadi R, Alinia A, Honairi Haghighi A. Study the Impact of Acoustic Barrier on Noise Reduction of Generator Building, Case Study: North Azadegan Oil Field. johe 2021; 8 (3) :50-58
URL:
http://johe.umsha.ac.ir/article-1-594-fa.html
عسکری علی، گلمحمدی رستم، علی نیا علیمردان، هنیری حقیقی عارف. مطالعه تأثیر مانع صوتی در کاهش صدای ژنراتورخانه مطالعه موردی: میدان نفتی آزادگان شمالی. مجله مهندسي بهداشت حرفه اي. 1400; 8 (3) :50-58
URL: http://johe.umsha.ac.ir/article-1-594-fa.html
1- گروه مهندسی بهداشت حرفه ای،دانشکده بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی تهران،ایران ، a-askari@razi.tums.ac.ir
2- کارشناس بهداشت و محیط زیست شرکت ایکو،طرح توسعه میدان نفتی آذر،ایلام،ایران
چکیده: (2586 مشاهده)
سابقه و هدف: صدا شکلی از انرژی مکانیکی است که با استفاده از سیستم شنوایی انسان قابلدرک است و ممکن است باعث اختلالات فیزیولوژیک و روانی شود. ازاینرو کنترل میزان مواجهه با این عامل زیانآور در محیطهای صنعتی و غیرصنعتی مهم است. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی احداث دیواره صوتی بر کاهش صدای یک ژنراتور خانه است.
مواد و روشها: این مطالعۀ موردی در زمستان سال ۱۳۹۸ و طی چهار مرحله شامل تعیین هدف اندازهگیری، جمعآوری اطلاعات از موقعیت، انتخاب، طراحی و نصب مانع صوتی و تعیین اثربخشی آن انجام شد. صدا بر اساس ISO 9612-2009 (E) و با استفاده از ترازسنج صوت Casella CEL مدل 450 اندازهگیری شد.
یافتهها: میانگین کاهش صوت در فاصلۀ ۱ متری از مانع صوتی ۵/۱۹ دسیبل و بیشترین میزان افت انتقال ناشی از نصب مانع در فرکانس ۸۰۰۰ هزار هرتز با ۴/۲۲ دسیبل ثبتشده است.
نتیجهگیری: با توجه به سادگی طرح، سهولت اجرا و کارایی، مانع صوتی معرفیشده در این پروژه برای شرایط مشابه با اثربخشی ۵/۰ ± ۱۹ دسیبل پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
گزارش مورد |
موضوع مقاله:
عوامل فیزیکی