جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اضطراب

رامین رحمانی، ونوس سرگزی، مهدی شیرزایی جلالی، محمد بابامیری،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: ظهور ناگهانی بیماری کرونا (کووید-۱۹) ممکن است منجر به اضطراب ناشی از این بیماری در کارکنان بیمارستانی گردد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی اضطراب ناشی از کرونا و ارتباط آن با فرسودگی شغلی در کارکنان یک بیمارستان انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر به صورت مقطعی در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ در ارتباط با کارکنان یک بیمارستان واقع در شهر زاهدان صورت گرفت. در این پژوهش ۳۵۳ نفر از شاغلین آن بیمارستان به روش سرشماری و با در نظر گرفتن معیارهای ورود، وارد مطالعه شدند و به پرسشنامه سه قسمتی حاوی اطلاعات دموگرافیک و شغلی، اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی پاسخ دادند. در نهایت آنالیزهای آماری با استفاده از نرمافزار Stata ۱۴ انجام شد.
یافته‌ها: بیش از نصف جامعه پژوهش را زنان تشکیل دادند. اغلب افراد متأهل بوده و بین ۲۰ تا ۳۰ سال سن داشتند. شیوع اضطراب شدید برابر با ۹/۱۱ درصد بود و در مؤلفههای خستگی عاطفی، مسخ شخصیت و عدم کفایت شخصی به ترتیب ۲/۲۳، ۴/۷ و ۵/۵۷ درصد از جامعه پژوهش دارای نشانگان فرسودگی شغلی بودند. در این مطالعه مشخص شد که بین اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی، ارتباط معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان دادند که ارتباط معناداری بین اضطراب ناشی از کرونا و فرسودگی شغلی وجود دارد. براساس شیوع بالای این اختلالات پیشنهاد میشود توجه بیشتری بر سلامتی کارکنان بیمارستانی به دلیل نقش ویژهای که در مقابله با کووید-۱۹ دارند، منعطف شود.

سیوان سبحانی، عیسی محمدی زیدی، سارا تابان فر، محمد شریف حسینی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: پرستاران به علت ماهیت شغلی در معرض ابتلا به کووید-۱۹ هستند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط اضطراب و کیفیت زندگی در پرستاران شاغل در بخش‌های مختلف مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: با استفاده از نمونه‌گیری چندمرحله‌ای تصادفی، ۱۴۲ نفر از پرستاران شاغل در بخش‌های کووید-۱۹ بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی قزوین در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی شرکت کردند. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌ اطلاعات دموگرافیک، مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) و پرسش‌نامه کیفیت زندگی (SF-۳۶) جمع‌آوری شد.
یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان در پژوهش ۶,۱±۳۱,۳۷ سال بود و ۶۲ درصد از پرستاران (۸۸ نفر) متأهل بودند. میانگین نمره اضطراب ناشی از کووید-۱۹ و کیفیت زندگی به ترتیب ۸.۷۹±۱۸,۷۰ و ۱۸.۷۰±۵۵,۵۷ بود. نمره اضطراب در سطح متوسط ارزیابی شد. بیشترین و کمترین نمره کیفیت زندگی به ترتیب به بُعد عملکرد فیزیکی (۲۹.۰۳±۶۹,۰۴) و محدودیت‌های نقش به دلیل مشکلات عاطفی (۴۲.۸۶±۴۸,۳۵) تعلق داشت. بین اضطراب و کیفیت زندگی همبستگی معنی‌دار معکوسی وجود داشت (۰.۰۰۱>P و ۰,۳۵۰-=r). پرستاران شاغل در بخش اورژانس و عمومی به ترتیب بیشترین و کمترین نمره اضطراب (۰,۰۳۲=P) و پرستاران شاغل در بخش عمومی و CCU به ترتیب بیشترین و کمترین نمره کیفیت زندگی (۰,۰۰۵=P) را نسبت به بقیه گروه‌ها داشتند.
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های پژوهش حاضر، پرستاران در سطح متوسط اضطراب هستند. پیشنهاد می‌شود مدیران بخش بهداشت و درمان با ایجاد مراکز مشاوره تخصصی و آموزش برای پرستاران، نسبت به شناسایی و رفع عوامل ایجادکننده اضطراب و بهبود کیفیت زندگی پرستاران اقدام کنند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb