جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پورآقا

ایرج علیمحمدی، حمیدرضا پورآقا، جمیله ابوالقاسمی، آسوده امیرارسلان خان، مهسا ناصرپور،
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: افراد به‌واسطه شغل و محل زندگی دائماً در حال شنیدن صداهای مختلفی هستند که بر عملکرد آنان تأثیر نامطلوبی می‌گذارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر صدای ترافیک بر مقدار نشانگرهای زیستی کورتیزول و آلفا آمیلاز بزاقی انجام شد.
مواد و روش‌‌ها: این یک مطالعه تحلیلی و مداخله‌ای بود و آزمودنی‌ها مردان در محدوده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال بودند که با استفاده از دستگاه شبیه‌ساز رانندگی در آزمایشگاه ۱ ساعت رانندگی کردند. آزمایش‌ها در دو شرایط صدای زمینه (۳۵ دسی‌بل) و پخش صدای ترافیک با تراز ۷۵ دسی‌بل A انجام شد. قبل و بعد از رانندگی نمونه‌های بزاق جمع‌آوری شد. با استفاده از کیت‌های کورتیزول و آلفا آمیلاز بزاقی و به روش الایزا نمونه‌ها تحلیل شدند. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و آزمون آماری Wilcoxon استفاده شد.
یافته‌ها: غلظت هر دو نشانگر زیستی، در شرایط صدای زمینه بعد از رانندگی بیشتر از قبل از آن بود، البته این افزایش معنی‌دار نبود (۰,۰۵P>). در شرایط مواجهه با صدای ترافیک با تراز ۷۵ دسی‌بل A غلظت هر دو نشانگر زیستی پس از رانندگی به‌طور معنی‌داری بیشتر از قبل از رانندگی بود (۰,۰۵P<).
نتیجه‌گیری: مواجهه با صدای ترافیک حین رانندگی غلظت نشانگرهای زیستی آلفا آمیلاز و کورتیزول بزاقی را افزایش می‌دهد.
 
عاطفه سودایی، پریسا ادیبی، حمیدرضا پورآقا،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: استنشاق ذرات سیلیس کریستالی در محیط کار می‌تواند به بروز بیماری‌های شغلی همچون سیلیکوزیس منجر شود. هدف این پژوهش، ارزیابی و مقایسه غلظت هوابرد سیلیس کریستالی و گرد و غبار قابل استنشاق در صنایع آجر نسوز استان اصفهان است.
مواد و روش‌‌ها::در این مطالعه مقطعی، غلظت هوابرد سیلیس کریستالی و گرد و غبار کلی تنفسی در ۷۹ نفر از کارگران صنایع بزرگ و ۳۰ نفر از صنایع کوچک آجر نسوز طی یک دوره سه‌ساله ارزیابی شده است. نمونه‌برداری شخصی با استفاده از پمپ‌های نمونه‌برداری فردی و سیکلون انجام شده است. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های من - ویتنی یو و کروسکال - والیس استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۶۵,۱% از نمونه‌ها غلظتی بالاتر از حدود مجاز مواجهه داشته‌اند، در حالی که ۳۴,۹% نمونه‌ها زیر این حدود بوده‌اند. اختلاف معناداری بین میانگین غلظت سیلیس کریستالی قابل استنشاق دو گروه شغلی در سه سال مشاهده نشده است )(P=۰,۷۹۱، اما از نظر غلظت هوابرد گرد و غبار قابل استنشاق بین این گروه‌ها اختلاف معناداری وجود داشته است P=۰,۰۰۲)(.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که اجرای سیستم‌های مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست در کاهش غلظت هوابرد سیلیس کریستالی و گرد و غبار قابل استنشاق، تاثیر مثبت داشته و محیط کاری ایمن‌تری برای کارکنان فراهم کرده است.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مهندسی بهداشت حرفه ای می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Occupational Hygiene Engineering

Designed & Developed by : Yektaweb